Foto: Publicitātes

2022.gada 2.martā Rīgas Austrumu prokuratūras prokurore pabeidza kriminālprocesu, sastādot priekšrakstu par sodu, kurā kādam vīrietim piemēroja naudas sodu 1 500 eiro apmērā par to, ka viņš veikalā New Yorker nozaga trīs vīriešu virsjakas, nodarot veikalam zaudējumus vairāk nekā 119 eiro apmērā.

Prokurore minēto vīrieti pie kriminālatbildības saukusi pēc Krimināllikuma 180. panta pirmās daļas, kur sankcija paredz sodu – brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgu brīvības atņemšanu, sabiedrisko darbu vai naudas sodu.

Saskaņā ar apsūdzību vīrietis, atrodoties minētā veikala pielaikošanas kabīnē, noņēma drošības elementus trīs vīriešu virsjakām, kuras ielika līdzpaņemtajā somā un, nesamaksājot par precēm, izgāja no veikala, nodarot veikalam materiālo zaudējumu vairāk nekā 119 eiro apmērā.

Apsūdzētais vīrietis pilnībā piekrita viņam inkriminētā noziedzīgā nodarījuma apjomam un juridiskajai kvalifikācijai, kā arī atzina savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un to nožēloja. Vīrietis izteica vēlmi, lai prokurore piemēro viņam sodu naudas soda veidā, kam prokurore arī piekrita, tādā veidā panākot taisnīgu un pieņemamu rezultātu abām pusēm.

Nodarītais materiālais zaudējums ir atlīdzināts pilnībā, kā arī samaksāts piemērotais naudas sods.

youtube icon
Abonēt youtube