Publicitātes foto. Autors: Valters Pelns/ foto iegūts no parmuziku.lv

Finanšu ministra Jāņa Reira birojā darbu uz pusslodzi uzsācis padomnieks Guntars Račs. Noskaidrojies, ka tieši viņa sieva Sintija Jenerte-Rača iedrošinājusi kļūt par ministra padomnieku. 

Žurnālam “Privātā Dzīve” dzejnieks un mūzikas izdevniecības īpašnieks norādīja: “Neplānoju darīt neko tādu, lai sačakarētu savu reputāciju.”

Tāpat viņš atklāj, ka tieši sieva pamudinājusi sākt strādāt jaunajā amatā: “Kad saņēmu darba piedāvājumu, pārrunāju to ar visiem man svarīgajiem cilvēkiem, nebija neviena, kas teiktu: “Nē, nedari!” Sieva arī teica: “Bet tu jau to visu dari un par velti, savas nozares dēļ…” Ja es šādā veidā varu izdarīt vairāk, nedrīkstu neizmēģināt.”

Viņš intervijā arī minējis, ka, ja nespēs padomnieka uzdevumus paveikt, viņš atklāti to pateiks, taču viņš ir arī apņēmības pilns mēģināt.

Finanšu ministrijā norāda, ka viens no galvenajiem padomnieka darbības virzieniem būs saimnieciskās darbības konta ieviešanas veicināšana. Šis vienkāršotais nodokļu samaksas risinājums ir paredzēts mazajiem uzņēmējiem – fiziskajām personām jeb pašnodarbinātajiem, kas veic saimniecisko darbību, lai atvieglotu to nodokļu norēķinus.

Viņa mēnešalga jaunajā amatā varētu būt ap 1 132 eiro mēnesī, kas ir puse no 2 264 eiro Finanšu ministrijas mājaslapā publicētā padomnieka atalgojuma.

Kā darbu valsts sektorā Račs plāno savienot ar savu radošo darbību, var lasīt jaunākajā žurnāla “Privātā Dzīve” numurā.

youtube icon
Abonēt youtube