Foto: Flickr

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pieņēmis lēmumu atbilstoši Imigrācijas likuma 61. panta otrajai daļai Latvijas Republikai nevēlamo personu sarakstā iekļaut 25 Krievijas Federācijas pilsoņus.

Ārlietu ministra lēmums paredz noteikt liegumu šīm personām ieceļot Latvijā uz nenoteiktu laiku. Minētās personas pārstāv Krievijas Federācijas izklaides un kultūras jomu un ir paudušas aktīvu politisku atbalstu Krievijas varasiestāžu ilgstoši īstenotajai agresijai pret Ukrainu. Latvijai nevēlamo personu sarakstā iekļautie uzskatāmi attaisno un propagandē neizprovocēto un neattaisnojamo Krievijas iebrukumu un karu Ukrainā.

Lasiet arī: Iepretim Krievijas vēstniecības ēkai uzstādīts plakāts, kur Putins attēlots kā nāve

Latvija visstingrākajā veidā nosoda Krievijas neizprovocēto un neattaisnojamo karu Ukrainā, kas ilgst jau gandrīz mēnesi un kur Krievijas bruņoto spēku brutālās rīcības rezultātā ik dienas dzīvību zaudē Ukrainas civiliedzīvotāji un bruņoto spēku karavīri. Atbalsts Kremļa režīma īstenotajām zvērībām nozīmē līdzatbildību par pastrādātajiem noziegumiem, tādēļ šādu personu ieceļošana Latvijā nav pieļaujama.

Nevēlamo personu sarakstā iekļauti:

Marija Sitela

Dmitrijs Guberņijevs

Vladimirs Maškovs

Artjoms Žoga

Tina Kandelaki

Viktors Poļakovs

Poļina Gagarina

Nikolajs Rastorgujevs

Vitālijs Loktevs

Aleksandrs Jerohins

Sergejs Pereguda

Vasīlijs Gerello

Natālija Podoļskaja

Anastastija Makejeva

Viktorija Daineko

Deniss Macujevs

Ņikita Mihalkovs

Valērijs Gergijevs

Dmitrijs Streļcovs

Aleksejs Tarasovs

Pāvels Sučkovs

Aleksejs Kanturs

Sergejs Poluņins

Viktorija Ciganova

Staņislavs Mihailovs

youtube icon
Abonēt youtube