Kaut arī pagājušās nedēļas nogalē sākās astronomiskais pavasaris un dienas, pateicoties spēcīgam anticiklonam, bija pat ļoti siltas, jau šajā nedēļas nogalē pavasarīgo siltumu Latvijā nomainīs vējains laiks, tāpat biežāk sagaidīsim nokrišņus. Tas skaidrojams ar to, ka  šajās brīvdienās un arī jaunnedēļ, laika apstākļus ietekmēs aktīvi cikloni, ziņo sinoptiķi.

Piektdien diena būs saulaina un silta, vien dažbrīd debesis aizklās kāds mākonis. Naktī un rīta stundās, pūšot lēnam vējam, vietām var veidoties migla un dūmaka. Naktī gaisa temperatūra būs +2…-3° robežās, bet dienā termometra stabiņš pakāpsies līdz +9…+15° atzīmei, piekrastē būs nedaudz vēsāks.

Brīvdienās laika apstākļus Latvijā noteiks ciklonu darbība, līdz ar to silto un saulaino laiku nu jau nomainīs mākoņaināks, nokrišņiem bagātāks un arī vējaināks laiks.

Sestdien debesis skaidrosies vien brīžiem, austrumos jārēķinās ar nelieliem nokrišņiem. No nakts otrās puses pastiprināsies rietumu, ziemeļrietumu vējš, teju visā valstī brāzmās sasniedzot 20-24 m/s,  dienā vietām pat 25-26 m/s. Lielākie vēja postījumi gaidāmi valsts centrālajā un austrumu daļā, jo tur tik stiprs vējš ir retāk –  vējā var lūzt atsevišķi koki, iedzīvotājiem jāuzmanās arī no vēja nestiem priekšmetiem un atlūzām, iespējami elektroapgādes traucējumi un citi postījumi.

Aicinām sekot līdzi Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra brīdinājumiem lapā bridinajumi.meteo.lv, turklāt tas jādara ne vien sestdien, bet arī turpmākajās dienās. Sestdien pie mums strauji ieplūdīs aukstāka gaisa masa, un gaisa temperatūra kā naktī, tā arī dienā būs vien +2…+7°.

Svētdien laiks būs mākoņains un naktī austrumos vietām gaidāms lietus un slapjš sniegs, turpretī diena aizritēs bez būtiskiem nokrišņiem. Naktī gaiss atdzisīs līdz  +1…-6°, arī dienā būs aukstāks, vien 0…+4°.

Šī brīža prognozes liecina, ka  pirmdien Latvijas teritoriju šķērsos jauns ciklons, un tas līdzi sev nesīs spēcīgākus nokrišņus, un arī vēju, kas brāzmās atkal pārsniegs 20 m/s, līdz ar to brīžiem var putināt. Ļoti iespējams, ka austrumos tiks izsludināts arī kāds brīdinājums par stiprāku snigšanu, bet, protams, prognozes vēl var tikt precizētas, tādēļ visam aktīvi jāseko līdzi.

Arī visa nākamā nedēļa būs ar ziemīgiem laika apstākļiem – gaisa temperatūra ne vien naktīs, bet arī dienu laikā vietām būs zem 0°, līdz ar to sagaidīsim ne vien lietu, bet arī slapju sniegu un sniegu. Šur tur izveidosies neliela sniega kārta. Ceļi būs slideni, uz tiem veidosies apledojums, tādēļ tiem, kas jau nomainījuši ziemas riepas pret vasaras riepām, ir jābūt ļoti, ļoti uzmanīgiem un jāpadomā par to, vai nepieciešams piedalīties satiksmē dienās, kad laika apstākļi ir pasliktināti.

youtube icon
Abonēt youtube