Foto iegūts no Facebook. Autors: Liene Ugaine

Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienā Majoru pludmalē norisināsies Jūrmalas skriešanas svētki, kur lieli un mazi dalībnieki varēs sacensties trīs skriešanas distancēs.

Skriešanai būs paredzētas trīs distances – piecu un desmit kilometru skrējiens bez vecuma ierobežojuma, un īpašā 0,5–1 kilometra distance bērniem. Katras disciplīnas laika ierobežojums pieaugušajiem ir 1,5 stundas, savukārt bērniem nav laika ierobežojuma.

“Šī gada Jūrmalas skriešanas svētki norisināsies svarīgā datumā – Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienā, tāpēc varu ar lepnumu aicināt jūrmalniekus un visus Latvijas iedzīvotājus šos nozīmīgos svētkus pavadīt aktīvi un būt vienotiem. Sev piemērotu distanci pasākumā atradīs gan jau pieredzējuši sportisti gan arī tie, kas ar sportu ir sākuši nodarboties pavisam nesen, vai arī vienkārši vēlas gūt pozitīvas emocijas, pavadot šo svētku dienu labā atmosfērā,” saka pasākuma organizatoru pārstāvis Arnis Lazdiņš.

Nūjošanā desmit un 21 kilometra distancē dalībnieki sacentīsies trīs vecuma grupās sieviešu un vīriešu konkurencē, savukārt piecu kilometru distancē varēs startēt abu dzimumu pārstāvji, un sportisti netiks dalīti pa vecuma grupām. Laika limits piecu un desmit kilometru distancei – divas stundas, 21 kilometra distancei – 3,5 stundas.

Visi finišētāji balvā saņems arī Jūrmalas skriešanas svētku piemiņas medaļu.

Par labu noskaņojumu sacensību laikā rūpēsies atraktīvais pasākuma vadītājs Lauris Lizbovskis un pasākuma muzikālo noformējumu nodrošinās DJ Ed Veto.

Jūrmalas skriešanas svētkus organizē „Maratoni.lv” sadarbībā ar Latvijas tautas sporta asociāciju, uz svētkiem aicina Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība. Reģistrēties dalībai Jūrmalas skriešanas svētkos iespējams līdz 2.maijam, plkst.18.00, vietnē www.maratoni.lv.

Pilna sporta svētku programma pieejama vietnē www.maratoni.lv.

youtube icon
Abonēt youtube