Foto: Unplash.com

Uz Tallinas šosejas (A1, 67 km.) pie Oltūžiem plkst. 1.39 notika vairāku automašīnu sadursme, un satiksme tur joprojām ir pilnībā bloķēta. Negadījumā vietā brauktuvi aizšķērso apgāzusies kravas automašīna un patlaban nav informācijas, kad tiks nodrošināta tehnika auto evakuēšanai, informē VSIA Latvijas Valsts ceļi.

Autovadītājus aicina izmantot apbraucamo ceļu caur Aloju pa a/c Kocēni–Limbaži–Tūja(P11), Limbaži–Aloja(P13) un Ainaži–Matīši(P15).

Atgādinām, ka šorīt uz plkst. 6.30 sniegs un apledojums visā Latvijā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem. Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 122 VAS Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības.

Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu – bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem aicinām informēt VSIA Latvijas Valsts ceļi, zvanot pa diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma kontos sociālās saziņas tīklos Twitter un Facebook.

youtube icon
Abonēt youtube