Foto: Unplash.com

Palielinoties atmosfēras spiedienam, nedēļas sākumā mākoņi izklīdīs, nokrišņu būs mazāk, un arī dienas kļūs siltākas. Tomēr darba nedēļas otrajā pusē, tuvojoties svētkiem, laika apstākļi būs mainīgi, Lieldienās vietām iespējams arī sniegs, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pirmdien laiks būs lielākoties mākoņainas, dažviet, galvenokārt austrumos, mākoņi nesīs īslaicīgu lietu un slapju sniegu. Kaut arī dienā ciklona ietekme mazināsies, tomēr debesis vēl būs lielākoties mākoņainas, un pēcpusdienā vietām centrālajos un austrumu rajonos gaidāms lietus, lokāli iespējamas pērkona lietusgāzes ar krusu. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu, dienvidu vējš, jūras piekrastē tas pūtīs arī no rietumiem, taču vakarā vējš pierims un būs lēns. Dažviet rietumos veidosies migla, dūmaka. Autovadītājiem jābūt uzmanīgiem, jo atsevišķos posmos ceļi būs slideni, nokrišņu un miglas laikā redzamība var būt pasliktināta! Gaisa temperatūra naktī būs -2…+3° robežās, savukārt dienā gaiss iesils līdz +6…+11°.

Nedēļas vidū, otrdien un trešdien, debesīs būs mainīgs mākoņu daudzums, tomēr nokrišņi gaidāmi tikai otrdien, nakts sākumā vēl vietām, galvenokārt austrumos, īslaicīgi līs, iespējams arī pērkona negaiss. Bet trešdien virs Latvijas atradīsies anticiklons, un laiks būs sauss. Abās dienās pūtīs lēns vējš, līdz ar to naktīs daudzviet veidosies migla, kas saglabāsies arī rīta stundās. Naktīs gaiss atdzisīs līdz +1…-3°, taču dienās, spīdot saulei, gaiss iesils līdz +8…+12°, tomēr vietām piekrastē laiks būs pavēss, tur gaisa temperatūra būs vien +4…+7°.

Darba nedēļas otrajā pusē, tuvojoties svētku dienām, laika apstākļi sāks mainīties. Pūtīs lēns līdz mērens vējš, ceturtdien un piektdien Latviju no rietumiem šķērsos nokrišņu zona, lielākajā valsts daļā līs. Tomēr ceturtdiena būs siltākā diena jaunajā nedēļā – naktī gaisa temperatūra būs 0…+6° robežās, savukārt gaišajās stundās termometra stabiņš daudzviet pakāpsies līdz +9…+14°. Piektdien gaiss jau neiesils vairāk par +10°, bet nedēļas nogalē kļūs vēl vēsāks – pēc šī brīža prognozēm, brīvdienās laika apstākļus noteiks plaša ciklona austrumu mala un Latvijā no ziemeļiem ieplūdīs aukstāka gaisa masa – naktīs termometra stabiņš noslīdēs nedaudz zem 0°, bet dienā nepakāpsies augstāk par +7°. Tāpat vietām gaidāmi nelieli nokrišņi – lietus, slapjš sniegs un sniegs.

youtube icon
Abonēt youtube