Foto: Unplash.com

Pēc ilgākas pauzes pie gardēžiem atgriezusies Pavasara Rīgas restorānu nedēļa. Tā šogad norisināsies no 18.aprīļa līdz 1.maijam. Pasākums fokusējas uz vietējiem, svaigiem, krāsainiem un sezonāliem produktiem, un  tajā piedalīsies vairāk nekā 30 restorāni. 

“Rīgas restorānu nedēļa, kas saistībā ar Covid-19 pandēmiju pasaulē ilgāku laiku nebija pieejama gan vietējiem iedzīvotājiem, gan pilsētas viesiem, ir atgriezusies galvaspilsētas restorānos. Mūsu mērķis šogad ir palīdzēt tūrisma un viesmīlības nozares uzņēmumiem iespējami ātrāk atgūties no krīzes, un Rīgas restorānu nedēļa ir viens no pirmajiem soļiem šī mērķa sasniegšanā. Patiesi priecē lielā restorānu interese piedalīties – starp dalībniekiem ir gan ilggadēji Restorānu nedēļas dalībnieki, gan jaunpienācēji. Sabiedriskajai dzīvei atgriežoties teju ierastajos rāmjos, Pavasara Rīgas restorānu nedēļa ir īstais brīdis, kad gardēžiem piedzīvot galvaspilsētas šefpavāru talantu un varēšanu,” komentē Rīgas investīciju un tūrisma aģentūras direktors Fredis Bikovs.

Lasiet arī: Top zināms jaunais “Vincents” šefpavārs, kurš turpinās Mārtiņa Rītiņa iesākto

Rīgas restorānu nedēļa jau vairāku gadu garumā vietējiem iedzīvotājiem un pilsētas viesiem piedāvā atklāt jaunus un vēlreiz iemīlēt jau iecienītos restorānus. Tās mērķis ir izcelt Latvijas un Baltijas reģionam raksturīgās nianses piesātinātajā pasaules garšu valstībā, nezaudējot mums raksturīgos produktus un pagatavošanas metodes.

“Gan restorāni, gan šefpavāri Rīgas restorānu nedēļu ir īpaši gaidījuši. Pēc ilgāka pārtraukuma mums atkal ir iespēja pārsteigt savus klientus. Kā jau ierasts, restorānu nedēļas piedāvājumos dominē mūsdienu latviešu virtuvei raksturīgi produkti, tomēr šogad ēdienkartēs atrodami arī vairāki ārvalstu virtuvēm raksturīgi akcenti, līdz ar to apmeklētājiem ir plašākas izvēles iespējas. Mēs ceram, ka pēc diviem pandēmijas gadiem Rīgas restorānu nedēļa būs tik ļoti nepieciešamais “grūdiens”, lai atkal atgrieztu restorānos apmeklētājus un pilsētā dzīvīgumu,” teic Latvijas Restorānu biedrības valdes loceklis Ēriks Dreibants.

Jāpiezīmē, ka restorānu piedāvājums ir pieejams, veicot iepriekšēju galdiņa rezervāciju.

Ar Pavasara Rīgas restorānu nedēļas ēdienkartēm var iepazīties LiveRiga mājaslapā: https://www.liveriga.com/lv/apmekle/est-dzert/pavasara-rigas-restoranu-nedela-1

Šajā gadā ir izveidots arī īpašs restorānu izvēles tests, kas neizlēmīgajiem un šaubīgajiem atvieglos lēmuma pieņemšanu par to, kur ieturēt maltīti. Atbildot uz vairākiem precizējošiem jautājumiem, testa beigās, balstoties uz individuālajām vēlmēm, tiek atlasīti vairāki restorāni, kurus iespējams apmeklēt Pavasara Rīgas restorānu nedēļas ietvaros.

To aizpildīt iespējams šeit.

Pavasara Rīgas restorānu nedēļu organizē Rīgas investīciju un tūrisma aģentūra.

youtube icon
Abonēt youtube