Foto: Flickr/Autors: Aris Jansons

Pirms diviem gadiem pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja tika uzstādīta tēlnieka Aigara Bikšes veidotā milzu medmāsiņa, kas simbolizēja mediķu pašaizliedzīgo darbu visā pasaulē, bet nu skulptūra aizceļojusi uz Indiju.

Kā izdevumam “Privātā dzīve” teic tēlnieks, “man bija sajūta, ka Latvijā šī skulptūra savu dzīvi jau bija nodzīvojusi.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aigars Bikše (@aigarsbikse)

Sešus metrus augstā skulptūra šī gada aprīļa sākumā aizceļoja uz Indiju, un nu tā stingri uz abām kājām stāv pie Bareli (Bareilly) slimnīcas māsu koledžas Indijā.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aigars Bikše (@aigarsbikse)

Jāpiezīmē, ka tās transportēšanu uz tālo zemi organizēja indieši.

Tēlnieks saziņā ar izdevumu nav slēpis arī to, ka bijuši interesenti, kuri medmāsiņas skulptūru vēlējušies iegādāties, taču viņš no piedāvājuma atteicies.

Izdevumam tēlnieks sacīja: “No kāda muzeja saņēmu piedāvājumu pārdot skulptūru par 80 000 eiro. Tādai nopietnai skulptūrai, kāda ir šī, tā nav diez ko liela naudas summa.”

Turpinot viņš noteica: “Nav tā, ka es negribētu naudu. Noteikti neesmu altruists, taču uzskatu sevi par diezgan godīgu cilvēku. Manuprāt, vairs nedzīvojam tik šausmīgi nabadzīgi, lai grābtu naudu pāri jebkādiem morāles un ētikas principiem. Šīs skulptūras radīšanā piedalījos ne tikai es, bet arī gandrīz 20 uzņēmumi. Viena kompānija gādāja robotus, kas izgrieza skulptūru, citi ražotāji – putuplastu, vēl cits uzņēmums –instrumentus. Ja es būtu skulptūru pārdevis, nauda būtu jāsadala visiem. Man būtu jārēķina, cik tad katram no šīs summas pienākas.”

Vairāk par tēlnieka Aigara Bikšes un viņa milzu medmāsiņas piedzīvojumiem lasiet žurnālā Privātā Dzīve.

Saistītās tēmas: Aigars Bikšemilzu medmāsiņa

youtube icon
Abonēt youtube