Ekrānuzņēmums no Youtube

Turpinoties Rail Baltica būvniecības darbiem, pie lidostas Rīga tuvākajā laikā gaidāmas vairākas satiksmes organizācijas izmaiņas. Tās līdz maija beigām skars galvenokārt pasažierus, kuri prom no lidostas dosies ar Rīgas Satiksmes 22. maršruta autobusu.

Lai nokļūtu autobusa pieturā virzienā uz centru, pasažieri aicināti sekot lidostas teritorijā izvietotajām norādēm, jo līdzšinējais ceļš un gājēju pāreja pie pieturas būs slēgta. No abām atlidošanas terminālu izejām gājējiem jādodas pa gājēju ietvi virzienā pa labi līdz gājēju pārejai, kas ved uz lidostas administrācijas ēku. Pa to jāšķērso brauktuve un, pagriežoties pa labi, jāšķērso ar barjerām norobežotā iebrauktuve lidostas administrācijas teritorijā un tālāk pa gājēju ietvi jādodas uz pieturu. Savukārt no izlidošanas termināla uz autobusa pieturu var nokļūt, dodoties pa kāpnēm lejup uz atlidošanas zālēm un tālāk mērojot iepriekš aprakstīto ceļu.

Autovadītājiem jārēķinās, ka no šīs nedēļas sākuma būs slēgta viena josla tieši aiz izbraukšanas no īstermiņa stāvlaukuma P1, savukārt no 5.maija paredzēta brauktuves sašaurināšana pirms iebraukšanas tajā.

Pēc darbu pabeigšanas brauktuves segums un iepriekšējā satiksmes organizācija tiks atjaunota.

Uz ceļa P133 pirms lidostas satiksme abos virzienos joprojām tiek organizēta pa vienu brauktuves pusi, bet maija sākumā satiksme virzienā uz lidostu tiks pārvirzīta uz ceļa pretējo pusi.

Plašāka informācija par Rail Baltica būvniecības laikā plānotajiem satiksmes vai gājēju kustības ierobežojumiem ir publicēta šeit.

youtube icon
Abonēt youtube