Foto: Pexels

Maijs modes preču pasaulē ir īpaši gaidīts brīdis, jo zīmolu jaunās kolekcijas ir pieejamas ar iepriecinošām atlaidēm. Tirdzniecības centra Domina Shopping stilistes Indra Salceviča un Alīna Osipova dalās padomos, kādu apģērbu, apavus un aksesuārus vērts iegādāties tagad, lai garderobe tiktu papildināta izdevīgi un ar tādām modes tendencēm atbilstošām precēm, kas būs aktuālas ilgāku laiku.

Universālie bikškostīmi

Stilīgs bikškostīms var kļūt par ļoti harmonisku un universālu ikdienas tērpu, kas būs aktuāls vēl ilgu laiku. Pavasarī, kamēr vēl nedaudz vēss, tas lieliski izskatīsies ar kreklblūzi, augstpapēžu kurpēm, loaferiem vai snīkeriem, bet vasarā to var nēsāt ar īsajiem topiņiem un sandalēm. Turklāt katrs kostīma elements ir nēsājams atsevišķi, un, kā jau klasiska dizaina apģērbs, tas lieliski iederēsies visdažādākā stila garderobēs, norāda stilistes.

Platas bikses

Šovasar īpaši aktuālas būs palazzo jeb platās bikses, ar kur palīdzību iespējams akcentē figūras izliekumus un paslēp tās trūkumus. Tās gan pagarina un slaidina siluetu, vienlaikus arī paslēpj pārlieku lielu tievumu, piešķirot figūrai mērenu formīgumu. Ideāls risinājums ikvienai figūrai, atliek tikai izvēlēties sev tīkamāko krāsu un faktūru.

Trencis un veste – ilgtspējīgs pirkums, kas noderēs starpsezonās

Izpārdošanas laikā vislabāk naudu ieguldīt ilgtspējīgās lietās, proti, apģērbā, kam ir kvalitāte un dizainiski to piegriezumi būs aktuāli arī nākotnē. Trencis – starpsezonas mētelis, kas no modes neizies nekad. Tam ir klasiska forma, kas lieliski papildina gan pavasara, gan vēsākas vasaras, gan rudens garderobi. Turklāt, pateicoties dizainam, trencis iederas dažādu stilu garderobēs.

Vēl viens must-have starpsezonas apģērbs, kuru stiliste Indra Salceviča iesaka, ir veste. Tas ir lielisks apģērba gabals mūsu platuma grādos esošajam klimatam. Nereti vakara vēlākajās stundās tieši veste ir tas apģērbs, kas pasargā no aukstuma.

Koši un svītraini krekli

Šosezon krekli tiek valkāti gan ar biksēm un svārkiem, gan kā otrā kārta virs topiņa vai T-krekla. Derēs jebkāda tipa krekla blūze – garāka, īsāka, apjomīgāka, dažādu piegriezumu. Turklāt to pielietojums vasarās var būt visnotaļ universāls. Kreklu var vilkt arī pludmales kleitas vietā vai pat nēsāt kā svārkus. Stiliste Alīna Osipova iesaka pirkt baltus kreklus kā bāzes garderobes obligāto sastāvdaļu, tad papildināt savu drēbju skapi ar vienkrāsainiem vai svītrainiem krekliem.

Baltās kedas un loaferi

Starpsezonas izpārdošanas laikā ir vērts ieguldīt jaunu apavu iegādei. Vispirms pievērsiet uzmanību baltajām kedām – tie ir visu laiku universālākie apavi, kas piestāv pie džinsu biksēm, kleitas, mēteļa un šortiem, kā arī lieliski izskatīsies ar iepriekš minētajām palazzo biksēm. Apavu plauktu vērts papildināt arī ar loaferiem, it sevišķi, ja tiem ir apjomīga un krāsaina zole. Šos apavus nēsāsi gan tagad, gan rudenī!

Kepons – sezonas stilīgākais aksesuārs

Naģene jeb kepons būs ideāls atlaižu ķēriens, kas vasarā pasargās no saules stariem un labi izskatīsies ar ikdienas apģērbu. Šī galvas sega ir aktuāla jau vairāku sezonu garumā, bet šajā pavasarī tā ir kļuvusi par teju svarīgāko stila elementu.

Parūpējies par ziemas garderobi starpsezonā

Maciņam vislabākais laiks, lai iegādātos ziemas sezonas preces, ir pavasaris un vasara. Tā starpsezonas izpārdošanā sen kāroto šalli vai cepuri varēsi iegādāties par pieejamāku cenu. Kā arī, protams, neaizmirsīsim par hobijiem noderīgām sporta lietām, piemēram, slēpošanas cimdi vai brilles siltajā gada laikā veikalos atrodamas par tiešām iepriecinošākām cenām. Izpārdošanas pērle var būt arī termoveļas komplekts, kas noderēs ne tikai ziemā, bet arī vēsākās vasaras naktīs, ja plānots izbraukumus ar telti.

youtube icon
Abonēt youtube