EBU / CORINNE CUMMING

Eirovīzijas uzvarētājvalsts tradicionāli rīko nākamā gada konkursu, un uzvara konkursā Ukrainai devusi rīkotājtiesības 2023.gadam. Tomēr, ņemot vērā notiekošo konfliktu, šobrīd ir grūti pateikt, vai tas būs pietiekami droši, lai Eirovīzija 2023.gadā varētu notikt Ukrainā.

Kā zināms, 14.maija lielajā Eirovīzijas dziesmu konkursā tika noskaidroti uzvarētāji. Uzvaras laurus plūca Ukrainas repa grupa “Kalush Orchestra” ar dziesmu  “Stefania”.

Lasiet arī: Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kurai neizdevās kvalificēties Eirovīzijas finālam

Divdesmit piecas valstis sacentās par godu iegūt Eirovīzijas uzvarētāja titulu. Jāpiemin, ka Krievija konkursā šogad nepiedalījās, jo šī valsts tika izslēgta no konkursa saistībā ar Vladimira Putina iebrukumu Ukrainā.

Karam Ukrainā attīstoties, iesaukšana aizliedza vīriešiem vecumā no 18 līdz 60 gadiem izbraukt no valsts, jo viņiem bija jādodas cīņā pret krieviem. “Kalush Orchestra” dalībnieki bija frontes līnijā, taču saņēma īpašu atļauju doties prom, lai piedalītos šī gada Eirovīzijā.

Intervijā “Kalush Orchestra” reperis Olehs Psiuks sacīja, ka cer, ka “Eirovīzija nākamgad notiks brīvā un rekonstruētā, pārbūvētā un laimīgā Ukrainā”.

Ja iebrukums joprojām turpināsies un Ukraina nevarēs rīkot konkursu, iespējams, ka viena no piecām lielākajām Eirovīzijas valstīm: Francija, Vācija, Itālija, Spānija un Lielbritānija – uzņems pasākumu, vēsta medijs. 

youtube icon
Abonēt youtube