Foto: Simona Dilāne

Nedēļas izskaņā debesis būs apmākušās. Lielā daļā valsts teritorijas ir gaidāmas lietusgāzes, vietām tās būs stipras, veidosies pērkona negaiss. Svētdien nokrišņi pakāpeniski mazināsies, tāpēc jaunā darba nedēļa iesāksies ar lielākoties sausu un daļēji saulainu laiku, vēsta sinoptiķi.

Piektdien debesis būs apmākušās. Lielākajā daļā valsts teritorijas līs lietus, kā arī dienā vietām sagaidāms pērkona negaiss ar stiprām lietusgāzēm. Dominēs lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš, kas negaisa laikā būs arī brāzmains. Gaisa temperatūra nakts stundās gaidāma +8…+13° robežās. Dienā gaiss iesils līdz +13…18°, savukārt Latgalē un piekrastes rajonos termometra stabiņš nepārsniegs +10…+13° atzīmi.

Vēl sestdien debesis pilnībā aizklās bieza mākoņu sega, tomēr svētdien pēcpusdienā debesis palaikam skaidrosies. Neliela ciklona centram atrodoties virs Latvijas teritorijas, arī brīvdienās daudzviet turpināsies lietus, nokrišņi pakāpeniski mitēsies vien svētdien dienas laikā. Sestdien pūtīs lēns līdz mērens vējš, jūras piekrastē tas būs no rietumu puses, savukārt valsts austrumu daļā – austrumu vējš. Svētdien vējš pakāpeniski iegriezīsies no ziemeļu puses. Šajās naktīs gaiss atdzisīs līdz +8…+11°, bet dienās maksimālā gaisa temperatūra ir gaidāma vien +9…+14° robežās.

Jaunā darba nedēļa iesāksies ar sausu laiku, kā arī biežāk uzspīdēs saule. Debesīm vairāk skaidrojoties, naktīs gaisa temperatūra pazemināsies līdz +5…+9°, savukārt dienās maksimālā gaisa temperatūra sagaidāma līdzīga kā šonedēļ – līdz +13…+18°.

Šī brīža prognozes liecina, ka, sākot no trešdienas, laikapstākļi būs mainīgi. Daudzviet īslaicīgi uzlīs, bet stipras lietusgāzes nav gaidāmas, kā arī pakāpeniski gaiss kļūst siltāks, tomēr vasarīgs siltums vēl nav sagaidāms.

Saistītās tēmas: līs lietusmaijsnegaissPērkonsstipras lietussgāzesVējš

youtube icon
Abonēt youtube