Foto: Pixabay

Šīs nedēļas vidū atmosfēras spiediens pakāpeniski pazeminājās un Latviju sasniedza mākoņu un lietus zona, gaiss kļuva nedaudz vēsāks. Arī nedēļas izskaņā atmosfēras spiediens būs pazemināts un jaunnedēļ laika apstākļus turpinās noteikt ciklonu darbība – visā valsts teritorijā saglabāsies mākoņains un nokrišņiem bagāts laiks.

Piektdiena, 27.maijs, būs lielākoties mākoņaina, tomēr dienā debesis brīžiem skaidrosies. Naktī daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus, vietām austrumos iespējams pērkona negaiss. Arī dienā vietām īslaicīgi līs. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, piekrastē vējš būs brāzmains. Minimālā gaisa temperatūra naktī būs +8…+10 grādi, dienā gaiss iesils līdz +12…+16 grādiem.

Arī nedēļas nogalē debesis aizklās mākoņi, tomēr vietām uzspīdēs arī saule.

Sestdien daudzviet palaikam līs. Saglabāsies lēns līdz mērens dienvidrietumu, rietumu vējš. Naktī gaiss atdzisīs līdz +6…+10 grādiem, dienā gaisa temperatūra nepārsniegs +11…+16 grādus. Svētdien valsts teritorijas lielākajā daļā pūtīs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš, savukārt Kurzemē vējš pūtīs no rietumu puses. Rietumu un centrālos rajonus šķērsos nokrišņu zona, kas daudzviet nesīs lietu. Minimālā gaisa temperatūra naktī ir gaidāma +4…+10 grādi, bet dienā gaisa temperatūra būs līdzīga kā sestdien.

Pirmdien vējš pierims un būs lēns, naktī debesis daudzviet skaidrosies. Minimālā gaisa temperatūra naktī gaidāma +6…+11 grādu robežās. Tomēr no rīta debesis atkal aizklās mākoņi, un valsti no dienvidiem šķērsos plaša nokrišņu zona. Dienā gaiss iesils vien līdz +11…+15 grādiem, bet vietām centrālajos un austrumu rajonos līdz +16…+17 grādiem, informē Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Šī brīža prognoze liecina, ka arī nākamās nedēļas vidū būtiskas izmaiņas laika apstākļos nav gaidāmas – Latviju šķērsos vairākas nokrišņu zonas, līdz ar to valsts lielākajā daļā līs. Pūtīs lēns līdz mērens vējš. Naktīs gaisa temperatūra saglabāsies +5…+10 grādu robežās, bet dienās termometra stabiņš nepakāpsies augstāk par +12…+18 grādiem.

youtube icon
Abonēt youtube