Foto: Unplash

Šī gada 8.jūnijā Ministru kabinets lēma par atbalsta pasākumu pagarināšanu Ukrainas bēgļiem, kuri Krievijas izraisītā kara dēļ ierodas Latvijā.

Daļai Latvijā līdz šim uzņemto Ukrainas civiliedzīvotāju primāri sniedzamais atbalsts beidzas jau jūnijā un ir nepieciešams gan šīm personām, gan pašvaldībām, kuras organizē izmitināšanu, nodrošināt stabilus un prognozējamus nosacījumus attiecībā uz tālāko primāri sniedzamā valsts atbalsta nodrošināšanas apjomu un ilgumu.

Ministru kabineta atbalstītie grozījumi Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā paredz noteikt, ka primāri sniedzamo atbalstu – izmitināšanu – ir tiesības saņemt visiem Ukrainas civiliedzīvotājiem – līdz 120 dienām, taču ne ilgāk kā līdz 2022.gada 31.decembrim.

Lasiet arī: Rīgas sabiedriskajā transportā ukraiņi varēs braukt bez maksas

Tāpat paredzēts noteikt, ka arī atlīdzību par Ukrainas civiliedzīvotāju izmitināšanu fiziskās un juridiskās personas varēs saņemt par periodu līdz 120 dienām, taču ne ilgāku kā līdz 2022.gada 31.decembrim.

Plašāka informācija par MK atbalstītajām izmaiņām Ukrainas civiliedzīvotāju izmitināšanai un nodrošināšanai ar pārtiku tiks sniegta preses konferencē, šodien 9.jūnijā, plkst. 13.00.

Par izmaiņām regulējumā preses konferencē informēs ekonomikas ministres biroja vadītājs Artūrs Butāns un Iekšlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Mārtiņš Šteins.

youtube icon
Abonēt youtube