Foto autors: Andrius Aleksandravičius

Arī Kauņā vasara ir sākusies, tāpēc šis ir īstais laiks, lai iepazītu dažas no Lietuvas pilsētas skaistajām brīvdabas vietām.

Kauņa pašlaik svin 2022. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas statusu, un visa gada garumā noritēs vairāk nekā 4000 kultūras pasākumu, tāpēc tagad patiešām ir īstais laiks to apmeklēt.

Apmeklējiet oāzi pilsētā

Plānojiet braucienu uz Kauņas botānisko dārzu, lai apskatītu augus un ziedus, kas šopavasar uzziedēs.  Dārzā ir vairāk nekā 500 tulpju sugu, kas parasti pilnībā uzzied maija beigās vai jūnija sākumā. Dārzā ir arī lielākā siltumnīca Lietuvā, kurā aug vairāk nekā 900 augu sugu, tostarp vairāk nekā 130 gadus vecs kastaņu dižkoks, kā arī eksotiski augļus nesoši banānu un papaijas augi.

Skatiet šeit.

Pārvietojieties pa priežu mežu

Panemunes priežu mežs ir viena no gleznainākajām vietām, ko apmeklēt, lai iepazītu Kauņas dabu tās krāšņumā.  Nacionālais parks, ko ieskauj Nemuna cilpa, ir lieliski piemērots tiem, kas vēlas iepazīt maršrutā esošos kokus un augus un vienkārši izbaudīt ainaviskās takas.

Starpkaru periodā Panemunė kļuva par populāru kūrortu iedzīvotājiem un apmeklētājiem, un mežā bija izkaisītas sanatorijas un koka villas. Mūsdienās šeit ir dabas takas, veloceliņi, bērnu rotaļu laukumi un āra trenažieri, kā arī pludmale, ko baudīt pavasarī un vasarā, kad laiks kļūst siltāks.

Skatiet šeit.

Panorāmas skati un vēsturiskas ēkas

Dažiem ideāla diena būtu, ja pastaiga dabā apvienotos ar vienas no skaistākajām baroka celtnēm apmeklējumu, un 2 km garā Pazaislis izziņas taka piedāvā tieši to. Pārsteidzošais Pažaislis klosteris atrodas Kauņas lagūnas malā, un dabas taka stiepjas gar krastu, līdz pat lagūnai un savieno pludmali. Dabas mīļotāji pirms Pažaislis klostera apskates var izbaudīt pastaigu pa mežu, un agri rītausmā ceļotājiem šī taka ir ideāli piemērota, lai vērotu saullēktu.

Skatiet šeit.

Dodieties uz Nemunas River Island

Pašā pilsētas sirdī atrodas Nemunas upes sala. Pateicoties tās centrālajai atrašanās vietai, tā ir pievilcīga gan vietējiem iedzīvotājiem, gan viesiem, kas dodas pastaigāties, atpūsties vai sportot. Nemuna upes salā atrodas arī “Žalgiris” arēna, kurā tiek rīkoti nozīmīgi mūzikas un sporta pasākumi, un drīzumā uz salas tiks uzcelts Lietuvas pirmais Nacionālais zinātnes un inovāciju centrs – pazīstams arī kā Zinātnes sala -, kas pašlaik tiek būvēts.

Skatiet šeit.

Lai uzzinātu vairāk par to, ko var apskatīt un darīt Kauņā, apmeklējiet šeit.

youtube icon
Abonēt youtube