Foto: Unplash.com

Šonedēļ daudzviet gaidāmi nokrišņi – otrdien ciklons no Baltkrievijas valsts austrumos nesīs ilgstošu lietu un iespējams arī pērkona negaisu. Ķļūs arī nedaudz vēsāks, gaisa temperatūra lielākoties pieturēsies līdz +20° atzīmei, vēsta Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pirmdien debesīs būs mainīgs mākoņu daudzums, dienā uzspīdēs arī saule. Naktī vietām austrumos, dienā galvenokārt centrālajos rajonos īslaicīgi līs. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu, rietumu vējš. Naktī gaisa temperatūra būs +9…+13° robežās, bet dienā gaiss iesils līdz +18…+23°, vietām piekrastes rajonos būs vēsāk, tur +16…+18°.

Otrdiena būs mākoņaina, tomēr rietumos debesis brīžiem skaidrosies. Laika apstākļus noteiks jauns ciklons, kas izveidosies virs Baltkrievijas, un pārvietosies uz ziemeļrietumiem, līdz ar to nakts otrajā pusē un dienā valsts austrumos ilgstoši līs, dienā lietus būs stiprs, iespējams arī pērkona negaiss. Naktī pūtīs lēns vējš, bet dienā dominēs mērens rietumu puses vējš, negaisa laikā tas var būt brāzmains. Naktī gaiss atdzisīs līdz +9…+14°, bet dienā maksimālā gaisa temperatūra būs +13…+18°.

Jau trešdien ciklona ietekme pakāpeniski mazināsies. Rietumos gaidāms saulains un sauss laiks, savukārt austrumu rajonos debesis būs lielākoties mākoņainas, vietām uzlīs, vēl naktī iespējams pērkona negaiss. Saglabāsies lēns līdz mērens rietumu puses vējš, pēcpusdienā austrumos tas būs brāzmains. Naktī termometra stabiņš nenoslīdēs zem +10° atzīmes, bet dienā gaisa temperatūra būs +15…+21° robežās.

Ceturtdiena un piektdiena būs lielākoties saulainas, tomēr palaikam debesis aizklās arī mākoņi, kas vietām nesīs lietu. Naktīs gaiss atdzisīs līdz +9…+14°, savukārt dienās gaisa temperatūra būs +15…+20° robežās.

Pēc šī brīža prognozes nedēļas nogalē dienas būs nedaudz siltākas, tomēr termometra stabiņš +25° atzīmi nepārsniegs. Naktīs gaisa temperatūra būs +11…+16° robežās. Laiks būs pārsvarā sauss.

youtube icon
Abonēt youtube