Foto: weha/Flickr

Turpinot darbus pie jaunās Lidl veikala ēkas celtniecības Kalnciema ielā, tiek uzsākta projekta otrā kārta – par Lidl līdzekļiem pārbūvēs un modernizēs Melnsila ielas krustojumus ar Kristapa ielu, Kalnciema ielu un Kapseļu ielu.

Tiek plānots, ka krustojumu pārbūve ilgs līdz septembrim. Projekta gaitā šajos trīs krustojumus tiks uzstādīti viedie luksofori satiksmes plūsmas uzlabošanai, ierīkotas un izgaismotas gājēju pārejas, izbūvēta papildjosla labā pagrieziena ērtākai veikšanai virzienā uz centru Melnsila un Kapseļu ielu krustojumā. Kompleksie satiksmes plūsmas uzlabojumi paaugstinās krustojuma drošību un caurlaidību, informē uzņēmums.

Krustojumu modernizācijas projektu izstrādāja SIA Tomus, bet būvdarbus veiks SIA Aimasa. Kopējās Lidl investīcijas Melnsila ielas krustojumu modernizācijā un satiksmes plūsmas uzlabošanā pārsniegs 400 000 EUR.

Jau sākot plānot Kalnciema ielas veikalu, Lidl kopā ar Rīgas domes Satiksmes departamentu veica padziļinātu apkaimes satiksmes plūsmas analīzi, kā arī modelēja satiksmes plūsmas izmaņas, ko šeit radītu jaunā veikala atvēršana. Ņemot vērā intensīvo privātā un sabiedriskā transporta satiksmes apjomu, kā arī mūsdienu prasībām vairs neatbilstošo gājēju pāreju infrastruktūru, uzņēmums apņēmās īstenot modernizācijas darbus trijos Melnsila ielas krustojumos.

Šo krustojumu pilnībā modernizēs, izveidojot papildjoslu labā pagrieziena ērtākai veikšanai virzienā uz centru. Tiks izveidotas gājējiem drošas pārejas, kuras marķēs ar labi redzamām “zebrām”. Satiksmes plūsmas regulēšanai tiks uzstādīti viedie luksofori. Redzamības uzlabošanai arī uzstādīs jaunus LED gaismekļus. Lietus un sadzīves kanalizācijas vajadzībām pilnīgi no jauna izbūvēs mūsdienīgu noteksistēmu.

Saistītās tēmas: ĀgenskalnsLidlMelnsila ielaRīga

youtube icon
Abonēt youtube