Foto iegūts no Instagram @cate_blanchettofficial

Keita Blanšeta, aktrise un ANO bēgļu aģentūras UNHCR labas gribas vēstniece, radījusi dokumentālo filmu Ukraina: dzīve iebrukuma apstākļos: sūtījumi par notikumiem Harkivā Krievijas uzsāktā kara laikā.

Saskaņā ar filmas veidotāju teikto, tas ir stāsts par Harkivas kauju, ko izstāstījuši tie civiliedzīvotāji un operatīvo dienestu darbinieki, kas to piedzīvojuši, vēsta Ukrinform.

Šī dokumentālā filma ir gandrīz stundu gara. Tās galvenie personāži ir ugunsdzēsējs Romāns un viņa komanda, kas paglāba pilsētu no eksploziju izraisītiem ugunsgrēkiem, kā arī glābšanas dienesta mediķes Tetiana un Irina, kuras ne tikai glāba ievainotos, bet arī katru dienu palīdzēja cilvēkiem, kuri vairākus mēnešus metro slēpās no uzlidojumiem.

Šajā dokumentālajā filmā piedalās arī bērni, kuriem jādzīvo metro, lai paglābtos no Krievijas raidītajām raķetēm. Filma ir pieejama TV kanāla 4 Plus tīmekļa vietnē.

Kā zināms, amerikāņu aktieris Šons Penns jau otro reizi kara laikā ieradās Kijivā, lai veidotu dokumentālo filmu par karu.

Lasiet arī: Podoļaks: Kievijas zaudējumi karā sasniedz 115 000 karavīru

youtube icon
Abonēt youtube