Foto: Dāvis Kļaviņš/Flickr

Ņemot vērā Veselības inspekcijas veiktās analīzes, Rīgas pašvaldība pagaidām aizliedz peldēties Daugavas peldvietā Rumbula.

Pludmalē 7. jūlija vakarā uzstādītas informatīvās zīmes “Peldēties aizliegts”.

Peldvietā ir paņemti atkārtoti ūdens paraugi un peldvieta varēs atsākt darbu pēc atbilstošu analīžu rezultātu saņemšanas, informē Rīgas dome.

Veselības inspekcija šonedēļ ņēma ūdens paraugus dažādās peldvietās un konstatēja, ka šīs Daugavas peldvietas ūdens mikrobioloģiskie rādītāji neatbilst higiēnas prasībām.

Tikmēr var izmantot citas galvaspilsētā pieejamās oficiālās peldvietas: jūrā – Daugavgrīvā, Vakarbuļļos, Vecāķos; Daugavā – Ķīpsalā, Lucavsalā un Lucavsalas līcī, kā arī Bābelītī. Ir arī neoficiālā peldvieta Ķīšezerā, bet arī tajā, tāpat kā oficiālajās peldvietās, dežurē Rīgas pašvaldības policijas Glābšanas dienesta darbinieki.

Lasiet arī: Konsultē Bērnu slimnīcas mediķi: ko darīt, ja bērns pārkarsis vai apdedzis saulē

Pilsētas astoņās peldvietās un sešpadsmit aktīvām atpūtas zonām piegulošajās ūdenstilpēs peldsezonas laikā tiek veikts peldūdens kvalitātes monitorings – peldūdens mikrobioloģiskā testēšana, iegūtie ūdens kvalitātes rezultāti tiek publicēti Veselības inspekcijas tīmekļvietnē.

Saistītās tēmas: DaugavaKarstumspeldvietatveice

youtube icon
Abonēt youtube