Foto: Pixabay

Bijušais Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs kārtējo reizi piedraudējis ar kodolkaru, šādi reaģējot uz Rietumu aicinājumiem izveidot tribunālu, kas izmeklētu Krievijas pastrādātos noziegumus Ukrainā, vēsta Amerikas Balss.

Medvedevs šonedēļ paziņojis, ka Rietumu centieni sodīt tādu kodollielvaru kā Krievija rada apdraudējumu visai cilvēcei.

Krievijas iebrukums Ukrainā izraisījis nopietnāko attiecību krīzi starp Krieviju un Rietumiem kopš Karību krīzes 1962.gadā, kad daudzi bažījās, ka pasaule atrodas uz kodolkara sliekšņa.

Pēc Medvedeva teiktā, mēģinājumi izmantot tiesas vai tribunālu krievu pastrādāto noziegumu izvērtēšanai Ukrainā būs bezjēdzīgi un var radīt globālu katastrofu. “Ideja sodīt valsti, kurai pieder lielākais kodolpotenciāls, ir absurda pati par sevi un potenciāli rada draudus cilvēces pastāvēšanai,” Medvedevs ierakstījis vietnē Telegram. 

Krievija un Amerikas Savienotās Valstis kontrolē ap 90% kodolieroču pasaulē. Katrai no valstīm ir ap 4 000 kaujas galviņu.

Lasiet arī: Podoļaks: Kievijas zaudējumi karā sasniedz 115 000 karavīru

Kā zināms, Krievijas prezidents Vladimirs Putins jau iepriekš draudējis ar kodolkaru. Pavisam drīz pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, saskaroties ar asu Rietumu nosodījumu, viņš pavēlējis sagatavot kodolieročus īpašā kaujas gatavībā.

24.jūnijā apritējuši tieši četri mēneši kopŠ Krievijas iebrukuma Ukrainā, kā rezultātā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 300 bērni, bet miljoniem cilvēku devušies bēgļu gaitās. Neskatoties uz to, ka Krievija, pēc ukraiņu aplēsēm, ir zaudējusi jau vairāk nekā 34 000 karavīru, tā turpina uzbrukt un graut Ukrainas pilsētas.

youtube icon
Abonēt youtube