Foto: Elizabete Mežule

Nedēļas pirmajā pusē Latviju sasniegs ciklons no dienvidrietumiem, nesot intensīvas lietavas teritorijas lielākajā daļā, rietumos gaidāms arī brāzmains vējš, taču nedēļas otrajā pusē nokrišņu intensitāte mazināsies, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC). 

Pirmdien, 11.jūlijā, laikapstākļus noteiks ciklona austrumu mala – sauli palaikam aizklās mākoņi, kas vietām nesīs īslaicīgu lietu, iespējams arī pērkona negaiss. Pūšot lēnam līdz mērenam ziemeļrietumu, ziemeļu vējam, naktī un no rīta daudzviet veidosies migla. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +8…+13 grādiem (pēc Celsija), vien vietām piekrastē būs par pāris grādiem siltāk, savukārt dienā gaiss iesils līdz +20… +23 grādiem.

Naktī uz otrdienu Latvijas teritorijai no dienvidrietumiem pietuvosies ciklons, kā rezultātā gan naktī, gan dienas stundās daudzviet līs, dažviet stipri, tādēļ iespējama arī zemāku teritoriju applūšana. Pūtīs lēns līdz mērens, piekrastē pat mēreni stiprs ziemeļrietumu, ziemeļu vējš.

No nakts otrās puses valsts rietumu daļā vējš brāzmās pastiprināsies līdz 15–19 m/s, savukārt vietām piekrastē brāzmas sasniegs pat vētras spēku – 20–21 m/s.

Nakts stundās gaiss atdzisīs līdz +15…+19 grādiem, bet dienā termometra stabiņš pakāpsies līdz +17…+22 grādiem, galējos ziemeļu rajonos līdz +23 grādu atzīmei.

Trešdien ciklona ietekme pakāpeniski mazināsies, līdz ar to nakts gaitā vējš pakāpeniski pierims un dienā tas jau būs lēns. Naktī daudzviet īslaicīgi līs un ducinās pērkons, taču dienā jauna nokrišņu zona no ziemeļiem virzīsies pār valsts rietumu daļu, vietām nesot ilgstošu lietu. Gaisa temperatūra nakts stundās būs +13…+18 grādiem, savukārt dienā gaiss iesils līdz +18…+22 grādiem.

Nedēļas otrajā pusē palaikam vēl līs, bet pēc šī brīža LVĢMC prognozēm intensīvas lietavas nav gaidāmas. Pūtīs lēns līdz mērens austrumu puses vējš, ceturtdien un piektdien vietām brāzmās pastiprinoties līdz 15 m/s, savukārt gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga kā līdz šim – naktīs tā būs +11…+16 grādu robežās, bet diennakts gaišajās stundās nebūs siltāks par +16…+22 grādi.

youtube icon
Abonēt youtube