Foto: Kārlis Dambrāns/Flickr

Latvijas bokseris Mairis Briedis 18.jūlijā savā sociālā tīkla Instagram kontā oficiāli paziņojis, ka iesaistīsies politikā un oktobrī kandidēs 14.Saeimas vēlēšanās no politiskās partijas Saskaņa.

Bokseris, komentējot savu iesaistīšanos politikā, raksturo to kā svarīgāko, taču arī nozīmīgāko lēmumu viņa dzīvē, kā arī konkrētās partijas izvēli viņš saista ar to, ka tā «visu savu darbu velta sašķeltības mazināšanai sabiedrībā».

«Esmu pārliecināts, un arī pēdējie notikumi liecina, ka tieši sabiedrības sašķeltība ir vislielākā problēma, es teiktu pat, lielākā nelaime Latvijai. Mūsu valsts iedzīvotāji ir sašķelti gan sociāli, gan etniski.»

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mairis Briedis (@mairisbriedis)

Kā ziņu portāls BNN novēroja, oficiālais boksera paziņojums par iesaistīšanos politikā Latvijas sabiedrībā rosināja dažādas reakcijas un diskusijas, īpaši mikroblogošanas vietnē Twitter.

Daži vietnes lietotāji pauda, ka ar nepacietību gaida un cer, ka bokseris uzstāsies priekšvēlēšanu diskusijās, taču citi Brieža lēmumu doties politikā aizstāv:

Savukārt cits Twitter lietotājs aicina vēlētājus doties un piedalīties gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, lai bokseris netiktu ievēlēts

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs komentē Maira Brieža kandidatūru gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, norādot uz boksera neitrālo pozīciju jautājumā par Krievijas uzsākto karu Ukrainā:

Savukārt Latvijas basketbola leģenda Valdis Valters spriež par to, kāda varētu būt topošā politiķa priekšvēlēšanu programma:

Kā ziņots iepriekš, Briedis līdz šim nav paudis skaidru nostāju par Krievijas uzsākto karu un okupantu pastrādātajiem noziegumiem Ukrainā. Viņš gan nosodījis karu, taču paudis, ka «nenostājas nevienā pusē», savukārt tas lielā daļā Latvijas sabiedrības izraisīja neizpratni un antipātijas pret sportistu.

Arī Latvijas profesionālā cīņas sportu komanda TM Fighting ir pārtraukusi sadarbību ar Briedi tieši viņa neitrālās nostājas dēļ.

«Mēs kā patriotiska organizācija vēlamies distancēties no cilvēkiem, kuri uzskatāmi izrāda atbalstu Krievijas agresijai. Tādiem cilvēkiem nav vietas komandā, kuras pamatprincipi ir patriotisms un lojalitāte pret savu valsti,» tika teikts TM Fighting paziņojumā.

youtube icon
Abonēt youtube