Foto: Olesia Bohm/Flickr

Krievijas spēku komandieriem nospļauties par savu karavīru dzīvībām karā Ukrainā, Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta panorāma sacījis NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra vadītājs Jānis Sārts.

Sārts norādīja, ka karā Ukrainā kritušo karavīru skaitu abās pusēs ir sarežģīti apjaust, abām pusēm zaudējumi ir lieli, tomēr ir viena būtiska atšķirība – Krievijas spēku komandieri nospļaujas par savu karavīru dzīvībām, kamēr Ukrainas pusē tāda attieksme nav novērota, vēsta lsm.

“Krievija šobrīd dara visu, lai armijā iesauktu vairāk cilvēkus. Tas tikai nozīmē, ka būs vairāk kritušo, jo, kā jau teicu, Krievijai ir nospļauties par saviem karavīriem, lai krīt,” pauda Sārts.

Lai arī Krievijas spējas izdarīt intensīvus uzbrukumus pēdējā laikā ir mazinājušās, Krievijas un tās līdera Vladimira Putina plāni aizvien esot saistīti ar kontroles iegūšanu pār Ukrainu.

Sārts paskaidroja: “Joprojām ir viedoklis, ka Putins vēlas iegūt kontroli par Ukrainu. Manuprāt, ir ticami, ka Krievija vēlas anektēt to, kas ir viņu kontrolē un jau gatavojas referendumiem. Īstermiņa mērķis ir izdarīt šo, un ilgtermiņa mērķis ir iesaldēt situāciju Ukrainā.”

Lasiet arī: Krievvalodīgā latviete: Normāli krievi šobrīd karo ar «savējiem»

Jāpiebilst, ka 24.jūlijā apritējuši tieši pieci mēneši kopŠ Krievijas iebrukuma Ukrainā, kā rezultātā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 300 bērni, bet miljoniem cilvēku devušies bēgļu gaitās. Neskatoties uz to, ka Krievija, pēc ukraiņu aplēsēm, ir zaudējusi jau vairāk nekā 39 200 karavīru, tā turpina uzbrukt un graut Ukrainas pilsētas.

Saistītās tēmas: armijabēgļiKarškrievijakrievu armijaKrimaPutinsUkrainaukraiņiuzbrukums

youtube icon
Abonēt youtube