Foto izgūts no Instagram @kporzee

Kristaps Porziņģis varēs palīdzēt Latvijas valstsvienībai augustā paredzētajās 2023.gada FIBA Pasaules kausa izcīņas spēlēs ar Turcijas un Lielbritānijas komandām – šādu iespēju paredz spēlētāja panāktā vienošanās ar NBA klubu Washington Wizards.

Kristaps Porziņģis: “Ir pagājuši pieci gadi, kopš pēdējo reizi vilku mugurā valstsvienības kreklu. Nevaru vien sagaidīt brīdi, kad varēšu to izdarīt atkal, lai izbaudītu basketbolu kopā ar  komandas biedriem un dziedātu himnu kopā ar “6.spēlētāju”. Tiekamies  19.augustā “Arēnā Rīga” spēlē ar Igaunijas izlasi un 25.augustā supersvarīgajā mačā ar Turcijas komandu!”

Valstsvienības sastāvā Kristaps spēlēja 2017.gada vasarā, pārstāvot Latviju divās pārbaudes spēlēs un Eiropas čempionāta finālturnīrā. Vidēji spēlē Porziņģis laukumā pavadīja gandrīz 28 minūtes, guva 22,8 punktus un izcīnīja 7 atlēkušās bumbas.

Saskaņā ar NBA noteikumiem, spēlētāji nacionālo izlašu darbā varēs iesaistīties no 4.augusta. Latvijas valstsvienības dalībniekiem augusta pirmajās divās nedēļās būs iespēja piedalīties brīvprātīgajos treniņos, bet 15.augustā sāksies oficiālā treniņnometne,

Lasiet arī: Policija sākusi kriminālprocesu par konfliktu, kurā iesaistīts Porziņģis

Sagatavošanās posmā Latvijas valstsvienība aizvadīs vienu pārbaudes spēli – piektdien, 19.augustā, plkst.19 “Arēna Rīga” viesosies Igaunijas izlase. Igaunijas izlase jau kopš augusta sākuma gatavosies diviem nopietniem izaicinājumiem – Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas spēlēm ar Slovēnijas un Somijas komandām, kā arī Eiropas čempionāta finālturnīram. FIBA vīriešu rangu tabulā Latvija ieņem 26. vietu, Igaunija – 48. vietu, bet pārsvars jāpierāda laukumā.

Ceturtdien, 25. augustā, plkst.19:30 “Arēnā Rīga” Latvijas komanda spēlēs ar Turcijas izlasi, bet svētdien, 28.augustā, Ņūkāslā tiksies ar Lielbritānijas komandu.

youtube icon
Abonēt youtube