Foto: Ērika Gavare/Rīta kafija

Katru dienu Somijas pilsētā Imatrā, piecus kilometrus no robežas ar Krieviju, pulcējas tūristi, lai izbaudītu vienu no iespaidīgākajiem ūdenskritumiem Eiropā, ziņo Postimees.

Imatras ūdenskritums uz Vuoksi upes ir viens no vecākajiem un populārākajiem tūrisma objektiem Somijā. Īpaši iecienīts tas ir krievu tūristu vidū, kuri zina, ka 1772.gadā uz to palūkoties braukusi pat Krievijas imperatore Katrīna II.

Vasaras sezonā tradicionāli ik dienu uz 20 minūtēm tiek atvērtas slūžas, fonā skanot Jana Sibēliusa komponētam skaņdarbam. Kopš jūlija beigām, atbilstoši pilsētas varas pārstāvju lēmumam, šajā brīdī skan ukraiņu himna, tādējādi protestējot pret krievu agresiju Ukrainā.

Līdzīgi rīkojusies arī Somijas dienvidaustrumos esošā pilsēta Lapēnranta netālu no Imartas. Tā regulāri no rātsnama atskaņo ukraiņu himnu, kuras atbalss izplatās pa Krievijas tūristu vidū iecienītajiem tirdzniecības centriem. “Mērķis ir izrādīt stingru atbalstu Ukrainai un nosodīt agresīvo karu,” paziņojis pilsētas mērs Kimmo Jarva.

Lasiet arī: Atvērts pirmais ukraiņu dizaineru veikals Latvijā

Lapēnrantā var redzēt daudz automašīnu ar Krievijas numurzīmēm, krieviem te pērkot gan apģērbu, gan kosmētiku.

Kā liecina YLE veiktā aptauja, 58% somu nepatīk austrumu kaimiņu viesošanās viņu zemē un viņi atbalsta tūrisma vīzu ierobežošanu krieviem.

Saistītās tēmas: armijabēgļihimnaKarškrievijakrievu armijaKrimaPutinsSomijaUkrainaukraiņiuzbrukums

youtube icon
Abonēt youtube