Foto: ivbogdan.com/Flickr

Karā ar Krieviju dzīvību zaudējuši gandrīz 9 000 ukraiņu karavīru, paziņojis Ukrainas bruņoto spēku virspavēlnieks ģenerālleitnants Valērijs Zalužņijs.

Viņš gan nav norādījis par kādu laika posmu ir runa – kopš 2014.gada vai Krievijas iebrukuma Ukrainā šā gada 24.februārī, vēsta Unian.

“Šajā karā piedalās ne tikai karavīri un ne tikai tie, kas paņēmuši rokās ieročus. Mūsu mazie bērniņi, kuri ne pie kā nav vainīgi, izņemot to, ka piedzimuši tieši šeit un šajā laikā,” uzsvēris Zalužņijs, piebilstot, ka bērni patiesi nesaprot, kas notiek, taču viņiem nepieciešama aizstāvība, jo viņu tēvi aizgājuši uz fronti un, iespējams, ir to 9 000 Ukrainas varoņu vidū, kas gājuši bojā.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis intervijā The Wall Street Journal norādījis, ka bojā gājušo ukraiņu skaits šomēnes ievērojami samazinājies, salīdzinot ar pīķi maijā un jūnijā.

Pēc viņa teiktā, šobrīd Ukraina ik dienu zaudē ap 30 karavīru, vēl ap 250 tiek ievainoti. Jāatgādina, ka maijā un jūnijā Ukraina zaudēja no 100 līdz 200 karavīru dienā.

Kā norāda aizsardzības ministrs Aleksejs Rezņikovs, šie skaitļi ievērojami atšķiras no zaudējumiem, kādus piedzīvo Krievija. Atbilstoši Ukrainas izplatītajiem datiem, karā dzīvību zaudējuši 45 400 krievu karavīru.

Lasiet arī: Kā ukraiņu pensionārs divus okupantu tankus iznīcināja

Saistītās tēmas: armijabēgļiKarškrievijakrievu armijaKrimaPutinsUkrainaukraiņiuzbrukums

youtube icon
Abonēt youtube