Volodimirs Zelenskis. Foto: President of Ukraine/Flickr

Krievijas lēmums okupēt Ukrainu liecina par to, ka šī valsts nekad nav domājusi par dialogu, tā samita “Krimas platforma” laikā paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

“Pirmkārt, “pēc kara” tā arī nepienāca. Tas visiem jāsaprot. Šobrīd notiek karš. Otrkārt, viss notiek tā, ka par pārrunām pat nevar būt runas. Treškārt, Krievijas paustie naratīvi, ka Ukraina “nevēlas mieru”, maigi sakot, ir smieklīgi,” prezidenta teikto citē Unian.

“Pie mums ir atnākuši un nogalina Ukrainas pilsoņus. Ukrainas pilsoņi, aizstāvoties, cīnās par savu dzīvību,” uzsvēris Zelenskis, piebilstot, ka Krievija ar ikdienišķajiem uzbrukumiem, izvarošanām un asiņainu nogalināšanu visiem pavēsta, ka nekādas pārrunas neveic, izņemot šādas. “Viss, ko viņi ir izdarījuši, liecina, ka viņi ne par kādu dialogu nedomā un nekad arī nav domājuši. Viņi ir pieņēmuši lēmumu okupēt mūsu valsti.

“Tas ir kā 2014.gadā. Viņi pieņēma šādu lēmumu, un pasaule viņiem nesadeva pa purnu, – nu nesadeva! – tāpēc viņi gāja tālāk. Bet mēs viņiem sadodam pa purnu,” tā Zelenskis.

Jāpiebilst, ka otrdiena, 24.augusts, ir Ukrainas Neatkarības diena. Iepriekš Zelenskis un citi eksperti izplatījuši brīdinājumu, ka Krievija šajā datumā varētu veikt īpaši nežēlīgus uzbrukumus. Šogad šī Ukrainai ir parasta darba diena, drošības apsvērumu dēļ cilvēki aicināti nepulcēties.

Tāpat 24.augustā aprit tieši pusgads kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā. Šajā laikā dzīvību zaudējuši 374 bērni, 9 000 Ukrainas karavīru un 34 400 krievu karavīru.

Lasiet arī: Latvijas iedzīvotāji bairaktaram saziedojuši jau pusmiljonu eiro

Saistītās tēmas: armijabēgļiKarškrievijakrievu armijaKrimaPutinsUkrainaukraiņiuzbrukums

youtube icon
Abonēt youtube