Aleksandrs Lukašenko. Foto: Тэлеканал Белсат/Flickr

Ar īpaši cinisku apsveikumu Ukrainai tās Neatkarības dienā izcēlies Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko, kurš ļāvis agresoram Vladimiram Putinam uzbrukt Ukrainai no savas valsts teritorijas.

Lukašenko apsveikumā ukraiņiem novēlējis “mierīgas debesis, spēku un veiksmi pienācīgas dzīves atjaunošanā.”

Kartupeļu prezidenta cinismam nav robežu – šādi uz apsveikumu noreaģējusi NEXTA vietnē Telegram.

Tikmēr ASV prezidents Džo Baidens Ukrainas Neatkarības dienā paziņojis, ka tiek gatavota jauna palīdzības programma Ukrainai trīs miljardu dolāru apmērā.

Savukārt Vācijas kanclers Olafs Šolcs īpaši Neatkarības dienai ierakstītajā paziņojumā norāda, ka ieroču un bruņojuma piegāde Ukrainai tiks turpināta mēnesi pēc mēneša. “Es vēlos, lai jūs zinātu, ka jums ir draugi. Vācijā par jums priecājas no visas sirds,” sacījis Šolcs, piebilstot, ka Vācija ir Ukrainas pusē.

Arī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs apsveicis Ukrainu Neatkarības dienā, paužot stingru atbalstu Ukrainas cīņā par brīvību un teritoriālo nedalāmību.

24.augusts, ir Ukrainas Neatkarības diena. Iepriekš prezidents Volodimirs Zelenskis un citi eksperti izplatījuši brīdinājumu, ka Krievija šajā datumā varētu veikt īpaši nežēlīgus uzbrukumus. Šogad šī Ukrainai bijusi parasta darba diena, drošības apsvērumu dēļ cilvēki tik aicināti nepulcēties.

Tāpat 24.augustā apritējs tieši pusgads kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā. Šajā laikā dzīvību zaudējuši 374 bērni, 9 000 Ukrainas karavīru un 34 400 krievu karavīru.

Lasiet arī: VIDEO: Lukašenko sadusmo baltkrievu motocikls no ķīniešu detaļām

youtube icon
Abonēt youtube