Foto: Kārlis Dambrāns/Flickr

Rīgas domes deputāts, priekšsēdētāja vietnieka padomnieks Emunds Jurevics trešdien, 24.augustā, domes sēdē izteicies, lai neviens nedomā draudēt Latvijai ar “specoperācijas” paplašināšanu par to, ka tā atbrīvojas no padomju varu slavinošiem pieminekļiem, kas ļoti satracinājis Latvijas Krievu savienību.

Rezultātā izcēlusies skaļa vārdu apmaiņa un apsaukāšanās ar aicinājumiem “aizvērt muti”.

Kā zināms, 23.augusta pēcpusdienā Uzvaras parkā no pieminekļu kompleksa tika nogāztas trīs statujas.  Trešdienas, 24.augusta, rīts padomju armiju slavinošā pieminekļa kompleksā sācies ar sievietes tēla statujas jaukšanu.

Pie Uzvaras parka otrdien, 23.augustā, dienas laikā būtiski starpgadījumi nenotika. Tomēr tajā pat laikā publiskajā telpā vairākas personas un dažādi avoti aicināja vakarā nesankcionēti pulcēties Uzvaras parka apkārtnē. Īsi pirms pulksten 21.00 tika novērots iedzīvotāju pieplūdums, savācoties vairākiem desmitiem cilvēku ar atšķirīgām pārliecībām, kas pakāpeniski starp atsevišķām personām raisīja konfrontāciju situācijas, kā rezultātā tika aizturēti 14 cilvēki, ziņo Valsts policija.

youtube icon
Abonēt youtube