Foto: Pexels

Aizvadītās nedēļas nogalē Valsts policijas un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki Kuldīgā saņēma zvanu no kāda vīrieša par noziedzīgu nodarījumu un ceļu satiksmes negadījumu. Izsaukums par to, ka kāds vīrietis personai draud ar nazi – neapstiprinājās. Tāpat izdomāts notikums bija divu motociklistu sadursme, kur esot cietuši cilvēki.

Valsts policijas amatpersonas noskaidroja vīrieti, kurš izplatīja šo informāciju un uzsāka divus administratīvo pārkāpumu procesus.

21.augustā ap pulksten 00.45 Valsts policijā tika saņemta informācija, ka Kuldīgas novadā, Kabiles pagastā notiekot konflikts, kur kāda persona draudot ar nazi. Likumsargi ieradās notikuma vietā, taču nosauktajā adresē neviens neatradās un izsaucējs vairs nebija sazvanāms. Ap pulksten 01.30 Valsts policijā tika saņemta informācija, ka netālu no iepriekš nosauktās adreses ir noticis ceļu satiksmes negadījums – sadursme starp diviem motociklistiem.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas ieradās notikuma vietā, kur ieradās arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, taču negadījums netika konstatēts. Atzvanot uz tālruņa numuru, neviena persona neatbildēja.

Pēc notikuma vietas apsekošanas, likumsargi, braucot gar daudzdzīvokļu mājām Kabiles centrā, pamanīja vairākas personas. Lai pārbaudītu, vai kāda persona nav bijis zvanītājs, policisti apturēja dienesta transportlīdzekli un atkārtoti zvanīja uz telefona numuru, no kura tika pieteikti abi notikumi.

Vērojot personas, tika pamanīts, ka viens vīrietis no virsjakas kabatas izņem telefonu. Valsts policijas amatpersonas devās pie vīrieša un lika viņa uzrādīt savu mobilo telefonu, pēc kā konstatēts, ka viņš saņem zvanu no Valsts policijas darbinieka.

Tika noskaidrota vīrieša personība un viņš savu vainu notikušajā atzina. Pret vīrieti tika uzsākti divi administratīvo pārkāpumu procesi par informācijas izplatīšanu par nepatiesu notikumu vai nepatiesa notikuma inscenēšanu, kā dēļ policijas amatpersonas atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam pienākumam tiek iesaistīti reaģēšanā uz šādu informāciju. Par šādu administratīvu pārkāpumu piemēro naudas sodu fiziskajai personai no 35 līdz 210 eiro.

Valsts policija atkārtoti atgādina, ka viens nepamatots izsaukums var apdraudēt kāda cita drošību vai veselību brīdī, kad patiešām nepieciešama operatīvo dienestu palīdzība.

Lasiet arī: Brīdina par telefonkrāpniekiem, kas duplicē operatīvo dienestu 112 un 110 numurus

Saistītās tēmas: KrāpniekiPolicijaTelefonsZvani

youtube icon
Abonēt youtube