Foto: Vadim Shadrunov

Skaistumkonkursa “Misis Latvija 2022” finālā par uzvarētājas kroni sacentās 17 finālistes no visas valsts, par šī gada titula un kroņa  īpašnieci kļūstot Aijai Škutānei.

Skaistumkonkursa fināls un apbalvošanas ceremonija norisinājās Rīgā, VEF Kultūras pilī. Šova laikā varēja vērot trīs dalībnieču iznācienus: nacionālajos tautas tērpos, peldkostīmos un elegantās vakarkleitās. Pasākumu vadīja dziedātājs Ainars Bumbieris.

Titulu “Pirmā Vicemis Latvija 2022” ieguva Liāna Blaževiča, titulu “Otrā Vicemis Latvija 2022” saņēma Sigita Šjadiene, titulu “Misis Latvija skatītāju simpātija 2022” ieguva Iveta Salaka, titulu “Misis Latvija Labdarība 2022” ieguva Tatjana Burmeistere, tituls “Misis Latvija Talants 2022” tika piešķirts Viktorijai Surai, bet īpašo specbalvu “Misis Latvija 2022” konkursā ieguva Laura Sinodzuka.

“Misis Latvija” ir nacionālais skaistumkonkurss sievietēm vecumā no 25 līdz 45 gadiem. Skaistumkonkursu “Misis Latvija” rīko Kristīne Lindenblate, kura skaistumkonkursu organizēšanai viņa pievērsās 2008.gadā.

Šā gada konkursa uzvarētāja Aija Škutāne atklāj, ka piedaloties konkursā, viņa piepildījusi ilgi lolotu bērnības sapni. “Jau sen gribēju piedalīties šajā konkursā, bet vienmēr mani atturēja kautrīgums. Taču šā gada janvāra sākumā, kad ieraudzīju konkursa reklāmu, nolēmu pamēģināt iesniegt savu pieteikumu. Laikam biju nobriedusi šādam lēmumam. Vairāk par uzvaru konkursā es vēlējos sevi maksimāli pilnveidot, piedzīvot izaugsmi. Šis konkurss man bija spēcīgs grūdiens, lai apgūtu jaunas lietas. Tas ir noticis īstajā laikā un vietā,” tā skaistumkaraliene.

Konkursa norises laikā viņa sasniegusi izvirzītos mērķus. “Jau no bērnības gadiem vēlējos iemācīties jāt ar zirgu un darboties zirgu stallī. Taču vienmēr nevarēju atrast laiku un atrunājos. Jāsaka paldies konkursam, jo šajā vasarā izvirzīju mērķi, iemācīties jāt ar zirgu. Es noķēru to foršo sajūtu – būt zirgā un izbaudīt ātrumu.

Tāpat arī no bērnības varu lepoties ar skanīgu balsi un dziedāšanas talantu realizēju, dziedot skolas korī. Kad skaistumkonkursā vajadzēja domāt, kādu talantu izrādīšu, sākotnēji biju pārliecināta, ka parādīšu, cik gardus makarūnus protu pagatavot, jo zinu, ka daudziem kulināriem tas nepadodas. Es jau septiņus gadus cepu makarūnus. Taču vienā brīdī telefonā iedziedāju dziesmu, ko nosūtīju paziņai, ar kuru vienmēr dalījos, kā man klājas skaistumkonkursā. Viņa mani pārliecināja, ka noteikti ir jārāda dziedāšanas talants. Sāku apmeklēt vokālās nodarbības, taču nevarēju izvēlēties atbilstošu dziesmu, lai to sagatavotu talantu šovam. Nomainīju vokālo pasniedzēju un aizgāju pie dziedātāja Ata Auzāna, kas man palīdzēja atrast īsto dziesmu. Biju sajūsmā no savas balss un burtiski tajā iemīlējos. Jāteic, ka tagad man ir plāni attīstīt un pilnveidot savas vokālās prasmes. Man vēl daudz pie savas balstiņas ir jāstrādā. Kas zina, varbūt kādreiz saņemšos un piedalīšos arī kādā populārā dziedāšanas šovā!?” viņa stāsta.

Aija Škutāne ir 38 gadus veca un nevairās publiski atklāt savus gadus: “Kad pasaku, cik man gadu, cilvēki ir izbrīnīti, jo vairāk par 28 gadiem man nedod. Man ir svarīgi labi izskatīties un nevis, lai patiktu citiem, bet lai pati labi justos. Es ne tikai rūpējos par ķermeņa izskatu, bet arī par savu iekšējo pasauli – cenšos meditēt.”

Skaistumkonkurss Aijas dzīvē ir kā pieturas punkts, lai atskatītos uz paveikto un izvirzītu jaunus mērķus.

Skaistumkaraliene Aija Škutāne ir dzimusi un augusi Krāslavā. Studiju gados pārcēlās uz dzīvi Daugavpilī. Ieguvusi gan bakalaura, gan maģistra grādu ekonomikā un ilgus gadus strādājusi Valsts ieņēmumu dienestā. 2012.gadā pārcēlās uz Rīgu un šobrīd strādā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā.

“Esmu strādājusi ne tikai valsts pārvaldē, bet arī privātajā sektorā esmu mēģinājusi darboties. Esmu bijusi uzņēmēja un mēģināju sevi izaudzināt par biznesa sievieti. Taču man nesanāca. Iespējams, nepareizā tēma bija izvēlēta. Man bija smaga tēma – būvniecība. Man likās, ka varu kļūt par perspektīvu būvnieci, taču neizdevās. Par būvnieci nekļuvu, bet esmu veiksmīga valsts pārvaldē,” atklāta ir skaistumkaraliene.

Aija audzina arī sešus gadus veco dēliņu Dāvidu, kurš mammu jau pirms konkursa mīļi dēvējis par karalieni. Dāvids ir ļoti lepns par mammas panākumiem, uzvarot skaistumkonkursā.

Lasiet arī: Slavenās gaišreģes Vangas pareģojumi Krievijai un pasaulei 2022.gadam

Saistītās tēmas: Aija ŠkutāneMisis Latvija 2022

youtube icon
Abonēt youtube