Foto: Pexels

Šā gada 27. augustā pirms pulksten diviem naktī Vecrīgā, Kungu ielā, kāds vīrietis pienāca pie automašīnas ar Ukrainas valsts numurzīmi un izsita automašīnas stiklu.

Automašīnā tobrīd atradās autovadītājs, kam automašīna nodota lietošanā. Savukārt mašīnas īpašniece – Ukrainas pilsone šobrīd atrodas ārvalstīs.

Automašīnas vadītājs uzreiz izsauca Valsts policijas darbiniekus, kas, ierodoties notikuma vietā, aizturēja ļaundari. Jāpiemin, ka aizturētais vīrietis ir Krievijas valstspiederīgais, un sākotnēji viņš policistiem atteicās izpaust savus personas datus. Turklāt aizturēšanas brīdī viņš atradās acīmredzamā alkohola reibumā, taču no ekspertīzes veikšanas atteicās.

Aizdomās turētais vīrietis tika nogādāts Valsts policijas Rīgas Centra iecirknī. Brīdī, kad policijas darbinieks ienāca aizturēšanas telpā, lai no aizturētā drošības nolūkos paņemtu kurpju šņores un siksnu, viņš uzbruka policistam, iesitot ar dūri.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 269. panta pirmās daļas – par uzbrukumu varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai sakarā ar tās likumisku dienesta darbību. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods.

Tāpat pret vīrieti uzsākts administratīvais process par personas datu slēpšanu.

Saistībā ar mašīnas stikla izsišanu ir uzsākta resoriskā pārbaude. Lai uzsāktu kriminālprocesu, nepieciešams saņemt iesniegumu no automašīnas īpašnieces. Tāpat tiks vērtētas iespējamas naida nozieguma pazīmes. Šobrīd aizturētais apgalvo, ka notikušo neatceras.

Pirmdien, 29. augustā, aizturētajam vīrietim tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, informē Valsts policija.

Saistītās tēmas: armijabēgļiKarškrievijakrievu armijaKrimaPutinsUkrainaukraiņiuzbrukums

youtube icon
Abonēt youtube