Foto izgūts no Twitter @RigaZoo

Zivis no Uzvaras parka pieminekļa baseina nonākušas Rīgas zoodārzā. Daļa no tām tagad būs redzamas baseinā ap geladu salu, daļa – izbarotas zoodārza iemītniekiem.

Baseinā pārsvarā dzīvojušas karūsas. Daļa zivju pēc pārliecināšanās par piemērotību ēšanai nonāks zoodārza iemītnieku barības traukos, informē zoodārzs.

No demontētā padomju pieminekļa baseina Uzvaras parkā izsmeltas atlikušās zivis, kas bija patvērušās baseina dūņās. Kopumā no pieminekļa pakājes izsmelta tonna zivju, vēsta Latvijas Televīzijas Ziņu dienests.

Kā zināms, 23.augusta pēcpusdienā Uzvaras parkā no pieminekļu kompleksa tika nogāztas trīs statujas.  Trešdienas, 24.augusta, rīts padomju armiju slavinošā pieminekļa kompleksā sācies ar sievietes tēla statujas jaukšanu. Savukārt 25.augustā plkst. 16.43 ovāciju pavadībā nogāzts 79 metrus augstais obelisks ar zvaigznēm virsotnē. Obelisks iegāzies baseinā, saceļot lielas šļakatas un radot skaļu blīkšķi.

Lasiet arī: No mazdārziņiem līdz nāvessodu izpildes vietai – Uzvaras parks laika griežos

“Uzvaras parkā darbi turpinās, pēc tam notiks labiekārtošana. Atgādinu, ka 2,1 miljons eiro ir kopējās izmaksas. Lielāko daļu veido baseina demontāža, skulptūru un obeliska nojaukšana — tikai ap 7% no visām izmaksām,” tā vietnē Instagram raksta Rīgas mērs Mārtiņš Staķis.

No kopējām demontāžas izmaksām lielāko daļu veido baseina demontāža – 45%, kā arī tehnisko telpu un pamatu demontāža – 24%.

2% veido būvlaukuma uzturēšana, 3% –komunikāciju pārkrārtošana, 7% – obeliska skulptūru demontāža, bet  18% – teritorijas labiekārtošana.

Saistītās tēmas: Uzvaras parksUzvaras piemineklisZivis

youtube icon
Abonēt youtube