Foto: Vadim Zaliva/Flickr

Krievu okupanti ir stipri demoralizēti, liela daļa karavīru uzbrukumos dodas narkotisko vielu reibumā, atsaucoties uz Luhanskas apgabala kara administrācijas vadītāja Sergeja Gaidaja teikto, ziņo Unian.

“Ir ļoti nopietna demoralizācija. Es varu ar pilnu atbildību teikt, ka milzīgs skaits svaigi mobilizēto cilvēku un “zeku” uzbrukumos dodas narkotiku ietekmē,” sacīja viņš.

Pēc Gaidaja domām, krievi, iespējams, lieto pretsāpju līdzekļus lielos daudzumos vai citas narkotiskās vielas. Pēc viņa sacītā, daudzreiz ir norisinājušās kaujas, kurās redzēta 15 – 20 krievu karavīru gara līnija, kas apātiski dodas uz priekšu, bez refleksiem noslēpties, neskatoties uz to, ka uz viņiem šauj. Viņaprāt, šie cilvēki tā rīkojas narkotisko vielu ietekmē.

Iepriekš Gaidajs pauda prognozi, ka kritušo un ievainoto krievu okupantu skaits varētu pārsniegt 150 000 cilvēku.

Tāpat Unian vēsta, ka Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā karam tiek vervēti bezpajumtnieki – ierēdņi šiem cilvēkiem piedāvā slēgt līgumu par dienestu Krievijas armijā.

Stāties dienestā ar līgumu piedāvā vīriešiem vecumā no 19 līdz 59 gadiem, kuriem ir vismaz vidējā izglītība.

Kā zināms, Krievijas prezidents Vladimirs Putins plāno palielināt Krievijas armiju no 1,9 miljoniem līdz 2,04 miljoniem cilvēku no nākamā gada.

Lasiet arī: Jaunietim par bezpajumtnieka aizdedzināšanu piespriež 15 gadus cietumā

Saistītās tēmas: armijabēgļiKarškrievijakrievu armijaKrimaPutinsUkrainaukraiņiuzbrukums

youtube icon
Abonēt youtube