Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto izgūts no Instagram @leadervladimirputin

Krievu ultralabējie panikā atkārto krievu nacionālista, vairāku militāro konfliktu veterāna Igora Girkina tēzes, kā arī pieprasa nogalināt Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, vēsta Unian.

Kā norāda politologs Andrejs Piontkovskis, Putina ultrafašisti ir panikā un atkārto Girkina tēzes, kurš pieprasa Putinu pakārt kā nodevēju. Pēc viņa teiktā, ultralabējie savos Telegram kanālos apvaino Putinu sakāvē, kā arī vaino par to, ka “specoperācija” ir izgāzusies.

“Krievijā aug dziļa iekšpolitiskā krīze, un tie ir vēl tikai pirmie, salīdzinoši pieticīgie, Ukrainas armijas panākumi. Iedomājieties, kas notiks, ja īstenosies tādi diezgan reāli notikumi, kā Hersonas atbrīvošana un Kerčas tilta iznīcināšana. Es garantēju, ka Putins politiski nepārdzīvos šos notikumus,” pārliecināts eksperts.

Ukrainas varas iestādes Girkinu vaino terorismā un Eiropas Savienība ir iekļāvusi sankcijām pakļauto personu sarakstā. Savukārt ASV Čikāgas tiesa 2017.gada 21.decembrī neklātienē atzina Girkinu par vainīgu 2014.gada jūlijā virs Austrumukrainas notriektās pasažieru lidmašīnas katastrofā.

Iepriekš politologs Piontkovskis apgalvojis, ka Krievijā bijis mēģinājums radīt apvērsumu, ko organizējusi neformāla ultrafašistiskā partija.

Jau ziņots, ka Sanktpēterburgas Smoļņinskojes pašvaldības padomes deputāti Krievijas Valsts domei nosūtījuši aicinājumu apsūdzēt valsts nodevībā Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, uzskatot, ka lēmums sākt karu Ukrainā rada apdraudējumu Krievijai un tās iedzīvotājiem.

Aicinājumu sociālajā vietnē Twitter nopublicējis deputāts Dmitrijs Paļuga.

Lasiet arī: Vāc parakstus par valsts apmaksātu repatriāciju uz Krieviju tiem, kas to vēlas

Dokumentā norādīts, ka kara rezultātā tiek iznīcinātas Krievijas armijas kaujas vienības, kā arī dzīvību zaudē un par invalīdiem kļūst jauni un darbspējīgi Krievijas pilsoņi.

Kopš 24.februāra, kad agri no rīta Ukrainā iebruka Krievijas karaspēks, dzīvību zaudējuši aptuveni 52 950 krievu karavīru, 9 000 Ukrainas karavīru un 382 bērni. Kara dēļ dati nav pārbaudāmi. Bēgļu gaitās devušies vairāki miljoni cilvēku, no tiem Latvijā reģistrēti 37 629.

youtube icon
Abonēt youtube