Foto: Pixabay

Grīnparka – viena no karaliskajiem parkiem Londonā – vadība lūgusi apmeklētājus neatstāt parkā sendvičus un plīša lāčus mūžībā aizgājušās Lielbritānijas karalienes Elizabetes II piemiņai. 

“Ekoloģijas interesēs lūdzam apmeklētājus izmantot tikai tādu materiālu, kas ir organisks vai sadalās,” teikts parka vadības paziņojumā.

Tāpat cilvēki aicināti nest ziedus bez ietinamā papīra vai arī noņemt to pirms ieejas parkā. Arī citus priekšmetus, ar ko cilvēki vēlas godināt Elizabetes II piemiņu, karaliskajā parkā neļaus ienest – tas attiecas arī uz svecēm. Izņēmums attiecas uz atklātnēm, kas laiku pa laikam tiks novāktas. Pēc tam, kad noslēgsies piemiņas ceremonijas, visas atklātnes tiks noliktas glabāšanai atsevišķā vietā.

Karalienei nomirstot, cilvēki sākuši nest uz parku sendvičus ar džemu un plīša lācīšus. Tas saistīts ar video, kas uzņemts par godu Platīna jubilejai – tajā Elizabete II un lācēns Padingtons sēž pie galda un dzer tēju.

Jau vēstīts, ka Elizabete II mirusi 8.septembrī. Pēc tam, kad pieauga bažas par karalienes veselības stāvokli, karaliskā ģimene pulcējās viņas Skotijas rezidencē Balmorālā.

Bekingemas pils paziņojumā teikts: «karaliene šodien pēcpusdienā mierīgi nomira Balmoralā.»

Lielbritānijas karaliene Elizabete II 2015.gada 9.septembrī kļuva par visilgāk valdījušo britu monarhu un 70 gadu garumā britu himnas pirmā rinda skanēja “Dievs, sargi karalieni!”.

Saistītās tēmas: Karaliene Elizabete IIPadingtonssendvičs

youtube icon
Abonēt youtube