Foto: Vadim Zaliva/Flickr

Krievijas galvaspilsētā Maskavā sākas mobilizācija karam pret Ukrainu. Iedzīvotāji pavēstes saņems no pirmdienas, 19.septembra, vietnē Telegram paziņojis Odesas apgabala kara administrācijas priekšnieka Sergeja Bratčuka preses sekretārs, atsaucoties uz avotiem Krievijā.

Viņš norāda, ka no šodienas maskaviešiem masveidā tiks izsūtītas pavēstes par mobilizāciju, vēsta Unian.

“Tas ir, Prigožina [Jevgēņijs Prigožins – Krievijas prezidenta Vladimira Putina sabiedrotais] zeki neizglābs tā dēvēto krevu armiju. To neizglābs arī tik–tok karaspēks [Ramzana Kadirova divīzijas] un citi bandīti,” norādījis Bratčuks, aicinot Maskavu gatavoties melnu paku sūtījumiem no Ukrainas.

Kā vēsta Unian, Krievijai acīmredzami aptrūkstas resursu karam, par ko liecinot arī tas, ka uz fronti nosūtīti 400 cietumnieki no Tambovas Krievijā.

Tāpat Krasnodaras apgabalā “Afganistānas karavīru” sabiedriskā organizācija saņēmusi uzdevumu vākt līdzekļus silta apģērba iepirkšanai reģionālajam brīvprātīgajam bataljonam.

Lasiet arī: VIDEO | Krievijā māte spiež meitu pakārties, dusmojoties par viņas attiecībām ar ukraiņu puisi

Kā zināms, kopš 24.februāra, kad agri no rīta Ukrainā iebruka Krievijas karaspēks, dzīvību zaudējuši aptuveni 54 650 krievu karavīru, 9 000 Ukrainas karavīru un 396 bērni. Kara dēļ dati nav pārbaudāmi. Bēgļu gaitās devušies vairāki miljoni cilvēku, no tiem Latvijā reģistrēti aptuveni 37 629. Kopš septembra sākuma Ukrainas armijai izdevies atkarot vairāk nekā 3 000 kvadrātkilometru okupētās teritorijas, kas ir vairāk nekā Krievija iekarojusi kopš aprīļa.

youtube icon
Abonēt youtube