Foto: Baykar/Flickr

Ekonomiskās situācijas un augošas inflācijas ietekmē saziedot nepieciešamos piecus miljonus Bayraktar B2 iegādei prasīs ļoti ilgu laiku, bet Ukrainai atbalsts vajadzīgs šeit un tagad, apzinās akcijas iniciatori. Tāpēc pieņemts lēmums par saziedoto naudu iegādāties Latvijā ražotus dronus un pārtraukt līdzekļu vākšanu bairaktaram.

Iniciatīvai “Latvijas bairaktars” kopš 16.augusta portālā Ziedot.lv saziedoti 900 tūkstoši eiro, iesaistoties vairāk nekā 50 tūkstošiem iedzīvotāju un uzņēmumu no Latvijas un ārvalstīm.

Akcijas iniciatori mūziķis Ralfs Eilands, ukraiņu žurnālists Volodimirs Birjukovs un Ukrainas vēstniecības Latvijā pārstāvji un vēstnieks Oleksandrs Miščenko apzinās, ka ekonomiskās situācijas un augošas inflācijas ietekmē saziedot nepieciešamos piecus miljonus Bayraktar TB2 iegādei prasīs ļoti ilgu laiku, bet Ukrainai atbalsts vajadzīgs šeit un tagad.

Lasiet arī: VIDEO | Putina uzvedība kļūst arvien dīvaināka – ieskats pēdējā samitā

Konsultējoties ar Ukrainas un Latvijas militārajiem ekspertiem, kā arī veicot pārrunas ar Latvijā ražotā taktiskā drona Atlas Pro  ražotāju, ir saņemts ieteikums par saziedoto summu iegādāties un nodot Ukrainas bruņotajiem spēkiem Latvijā ražotos 15 dronu Atlas Pro komplektus un 15 apvidus mašīnas. Viena drona komplekta cena ir 50 000 eiro un katrā komplektā ir trīs droni. Tādējādi Ukraina saņems 45 dronus, kuru kopējās izmaksas ir 750 000 eiro. Savukārt vienas lietotas apvidus automašīnas izmaksas ir 10 000 eiro, kopā 150 000 eiro. Kopējās izmaksai šādai palīdzībai ir 900 000 eiro. Pēc visu pozīciju apmaksas tiks publicēta arī detalizēta atskaite.

Akcijas rīkotāji cer uz ziedotāju sapratni un atsaucību, kā arī lūdz atļauju ziedotājiem mainīt ziedojuma izlietojuma mērķi. Tie ziedotāji, kuri nepiekrīt ziedojuma mērķa maiņai, var saņemt savu ziedojumu atpakaļ. Šādā gadījumā divu nedēļu laikā, līdz 6.oktobrim, jānosūta e-pasts uz fonda Ziedot.lv e-pastu ziedot@ziedot.lv.

youtube icon
Abonēt youtube