Foto: Pixabay

Ministru kabinetā (MK) otrdien, 27.septembrī, tika apstiprināti noteikumi, kas paredz obligāta centralizēta fizikas, ķīmijas, bioloģijas vai dabaszinātņu eksāmena ieviešanu 2025./26. mācību gadā.

Tas nozīmē, ka jauniešiem, kas šoruden sāk mācīties 9.klasē, vidusskolas noslēgumā vismaz viens dabaszinātņu jomas eksāmens būs obligāts. Skolēni paši varēs izvēlēties, kuru no tiem kārtot un kādā līmenī.

Līdz tam, 2023./24. un 2024./25.mācību gados, visiem vidusskolēniem būs obligāts monitoringa darbs kāda no dabaszinātņu priekšmetiem. Šāda eksāmena ieviešanu paredzēja jau MK 2015.gada 2.jūnijā apstiprinātais informatīvais ziņojums. Tajā tika plānots, ka obligāts eksāmens varētu tikt ieviests 2017./18.m.g.

Lasiet arī: VIDEO | Tērpies apģērbā ar sarkanu svastiku, vīrietis sarīko traģisku apšaudi Krievijas skolā

Šo eksāmenu ieviešanai nav nepieciešamas izmaiņas “Skola 2030” izstrādātajā mācību saturā. Visās vispārējās vidējās izglītības iestādēs fizikas, ķīmijas un bioloģijas apguve jau šobrīd ir obligāta. Eksāmens kalpos kā instruments, lai izmērītu valsts vidējās izglītības kvalitāti dabaszinātņu jomā. Savukārt pamatskolas noslēgumā dabaszinātņu jomas tēmas būs iekļautas starpdisciplinārā valsts pārbaudes darbā jau 2022./23. mācību gadā.

youtube icon
Abonēt youtube