Mārcis Jencītis. Foto izgūts no Youtube @Kristus pasaulei

Partijai Latvija pirmajā vietā Saeimas vēlēšanās iegūstot 6,24% balsu un deviņas deputātu vietas, parlamentā iekļuvis arī pretrunīgi vērtētais sludinātājs, draudzes Kristus pasaulei garīgais līderis Mārcis Jencītis.

Centrālās vēlēšanu komisijas pieejamā informācija liecina, ka Jencītis dzimis 1970.gadā, dzīvo Cēsu novadā, un viņam ir tikai vidējā izglītība. Kā Jencīša darbavieta norādīta evaņģēlisko kristiešu draudze Kristus pasaulei, kur viņš ir vecākais mācītājs. Viņam īpašumā pieder divi dzīvokļi Cēsu novadā un viens Rīgā, kā arī vieglā automašīna un motocikls. Jaunā deputāta parādsaistības ir 15 600 eiro.

Pēc oficiālajiem datiem Kristus pasaules draudzē ir tikai 47 locekļi, lai gan paši apgalvo, ka tādu ir vairāk nekā tūkstotis. Šai draudzei nav savu dievnamu, un pārsvarā tā dažādas telpas īrē, bet dievkalpojumiem Rīgā izmanto namu Braslas ielā. Draudzes garīgais līderis ir mācītājs Mārcis Jencītis.

Savu pagātni viņš aprakstījis pats īpašā biogrāfijas brošūrā – tēvs alkoholiķis, pats arī sācis alkoholu lietot jau 5.klasē, pēc dienesta armijā ilgi lietojis heroīnu, bijis vairākkārt tiesāts par laupīšanām, kaimiņiem ar cirvi sacirtis durvis, nonācis narkoloģiskajā slimnīcā, līdz 2000.gadā saticies ar Dievu, sākumā piederējis Vasarsvētku draudzei, bet tad sācis iet savu ceļu un 2008.gadā izveidojis Kristus pasaulei.

Oficiāli šī draudze ir evaņģēliskās ticības kristieši, savukārt neoficiāli viņi tiek pieskaitīti tā saucamajām harizmātu draudzēm, un Latvijā spilgtākais piemērs līdz šim bija Jaunā paaudze ar Alekseju Ļedajevu priekšgalā, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums Aizliegtais paņēmiens.

Savu draudzi viņš vada, balstoties uz trīs principiem – nemitīgi draudi ar elli un naids pret tiem, kas šo draudzi nepieņem; nauda jeb desmitā tiesa – ziedo, pat ja tev naudas nav; dezinformācijas izplatīšana par laicīgo pasauli, kas spilgti parādās Covid-19 laikā. Draudzes locekļi tiek noskaņoti pret sabiedrību, pret tuvākajiem, jo ļaunums esot visapkārt, nemaz nerunājot par tiem, kas draudzi ir pametuši – tie esot sapuvuši āboli, un Jencītis arī nemaz nav kautrējies publiski viņus uzrādīt, publicējot Facebook viņu vārdus un uzvārdus kā bloķētus, vēsta raidījums.

Draudzē ir ziedošanas priekšraksts: “10. tiesa ir precīzi 10% no visiem taviem ienākumiem pirms nodokļu, kredītu, īres, komunālo un citu maksājumu nomaksas.”

Ziedošana ir it kā brīvprātīga, bet mācītājs Jencītis norāda: “Nepilnīga desmitās tiesas došana atnes lāstu. Ja kristietis nepienes desmito tiesu pilnā apjomā, ļoti iespējams, ka velns nāk un saka: “Es gribu ielīst viņa makā un izplēst tajā caurumu,” teikts raidījumā.

Jencītis vietnē Facebook pagājušā gada septembrī paziņojis, ka turpmāk draudze iepirks tikai Jāņa Pļaviņa Memory Water. “Mmm, cik garšīgs ūdens, cik labs ūdens!” Jencītis slavē Pļaviņa produktu Facebook videoierakstā. Problēmas ar ūdens pārdošanu Pļaviņam sākās pēc Patērētāju tiesību aizsardzības centra uzliktā soda 2020.gadā par pircēju maldināšanu, piedēvējot Memory water nepamatotas pozitīvas īpašības. Izrādījās, ka par “bio” sauktais ūdens nāk no tā paša urbuma, no kura apgādā Daugmales dzīvojamās mājas. Tirgot šo produktu savos veikalos atteicās Rimi un Sky veikalu ķēdes. Draudze turpmāk dzer tikai atmiņu ūdeni, un pudele ar to parādās arī kādā Kristus pasaulei dievkalpojumā, kurā draudzi uzrunā Ainārs Šlesers, vēsta Rebaltica.

Ieskats draudzes dievkalpojumā:

Ar 6,24% balsu sev vietu 14.Saeimā nodrošināja Latvija pirmajā vietā, iegūstot deviņas deputātu vietas. Partiju 14.Saeimā pārstāvēs Oļegs Burovs, Mārcis Jencītis, Kristaps Krištopans, Vilis Krištopans, Linda Liepiņa, Ramona Petraviča, Ričards Šlesers, Edmunds Zivtiņš un Ainārs Šlesers.

youtube icon
Abonēt youtube