Foto: Pixabay

Augstākajā tiesā saņemts pieteikums par Centrālās vēlēšanas komisijas šā gada 10.oktobra lēmuma Nr. 97 “Par politiskās partijas “Tautas varas spēks” kandidātu saraksta iesniedzēja Valentīna Jeremejeva sūdzībām par lēmumiem par protokolu rezultātu apstiprināšanu” atcelšanu. Pieteikums ir vērsts uz 14.Saeimas Rīgas vēlēšanu apgabala iecirkņu lēmumu par balsu skaitīšanas protokolu rezultātu apstiprināšanu pārbaudi.

Pieteikums ir pieņemts, lieta ir ierosināta un Centrālā vēlēšanu komisija līdz 18.oktobrim aicināta sniegt paskaidrojumus par pieteikumu.

Lieta nolikta izskatīšanai tiesas sēdē trešdien, 19.oktobrī, plkst.10.00, informē Augstākā tiesa.

Jau ziņots, ka Saeimā neievēlētā partija “Tautas varas spēks” solīja vērsties tiesā un saukt pie atbildības Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) valdi “par mēģinājumu slēpt faktus par viltošanu un manipulācijām 14.Saeimas vēlēšanās.”

“Politiski angažētajiem CVK locekļiem tika dots uzdevums izsmiet 381 “Tauta varas spēka” iesniegumu un brutāli tos noraidīt,” vietnē Telegram raksta politiskais spēks.

Partija CVK pārmet vairākas lietas – ka tā “nedeva laiku vēlēšanu krāpniecības faktu izmeklēšanai” un nepieņēma liecinieku liecības.

Politiskais spēks grasās tiesas ceļā pieprasīt nopratināt iespējamos pārkāpumu lieciniekus, kā arī atcelt no amatiem CVK valdes pārstāvjus.

Partija “Tautas varas spēks” apstrīdējusi 38.iecirkņu rezultātus 14.Saeimas vēlēšanās, paužot uzskatu, ka vēlēšanas, kā arī to rezultāti “ir nozagti”.

“Vēlēšanu rezultātus no mums nozaga. Arī vēlēšanas. To nevar nosaukt par zaudējumu, jo ar mums rīkojās nelikumīgi, bez noteikumiem, ar afēru un falsifikāciju. Pagaidām neizšķirts!!! Bet drīz uzvarēsim!” vietnē Telegram norāda partija.

Politiskais spēks vietnē Telegram pat izveidojis aptauju, kurā sekotājiem jautā, vai, viņuprāt, 14.Saeimas vēlēšanu rezultāti ir falsificēti, 84% partijas sekotāju balsojumā atbildot apstiprinoši.

Lasiet arī: VIDEO | Haoss krievu armijā: pārsēju vietā paketes, pūžņojošas brūces un nemieri

Kā zināms, partijai “Tautas varas spēks” 14.Saeimas vēlēšanās nav izdevies pārvarēt 5% robežu un iekļūt parlamentā. Jaunajā Saeimā ievēlēti septiņi politiskie spēki – Jaunā vienotība, Zaļo un zemnieku savienība, Apvienotais saraksts, Nacionālā apvienība, Stabilitātei!, Latvija pirmajā vietā un Progresīvie.

youtube icon
Abonēt youtube