Glorija Grevcova. Foto izgūts no Facebook @Glorija Grevcova

“Mēs esam apsolījuši cilvēkiem jaunu politiku, tāpēc esam sagatavojuši iesniegumu Valsts drošības dienestam (VDD) ar lūgumu izmeklēt radušos situāciju. Mums ir sajūta, ka pret mums vērsts politisks spiediens,” komentējot pēdējo nedēļu notikumus, kas skāruši partijas Stabilitātei! pārstāvi Gloriju Grevcovu, norāda politiskā spēka līderis Aleksejs Rosļikovs.

“Tas, ka pirms pāris nedēļām masu medijos bija noplūdusi klasificēta informācija no slēgtām datu bāzēm, liecina par to, ka vai nu viņi nespēj pārvaldīt šīs datu bāzes vai arī informācija nopludināta apzināti ar mērķi diskreditēt mūsu politisko spēku,” sasaucis masu mediju pārstāvjus pie Valsts policijas galvenās ēkas, uzsvēris Rosļikovs. Viņam radies iespaids, ka šobrīd Valsts policija nav ierosinājusi nevienu lietu par informācijas nopludināšanu vai sākusi izmeklēšanu Valsts policijas iekšienē.

Rosļikovs stingri uzsvēris, ka partija ievēlēta 14.Saeimā, un tai ir  absolūti nepieņemami, ka valsts un varas struktūras mēģina pārņemt vadību pār likumdevēju un parlamentu tik barbariskām metodēm. “Vēlos uzsvērt, ka negrasāmies padoties un salūzt, neskatoties uz lietām, kas jau ierosinātas, un ko pret mums grasās sagatavot.  Mēs sagatavojām iesniegumu VDD, taču nelolojam nekādas cerības, ka būs kāda reakcija un tiks atrasti cilvēki, kas nopludinājuši informāciju,” tā Rosļikovs.

Šī gada 7.oktobrī Valsts policija sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 272.panta saistībā ar kāda deputāta kandidāta iespējami apzināti nepatiesu ziņu sniegšanu valsts institūcijai – šajā gadījumā Centrālajai vēlēšanu komisijai. Veicot nepieciešamās kriminālprocesa izmeklēšanas darbības un iegūstot pietiekošu pierādījumu kopumu, pirmdien, 17.oktobrī, kriminālprocess paātrinātā kārtībā nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pret vienu personu.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka persona, būdama 14.Saeimas vēlēšanu deputāta kandidāts, Centrālajai vēlēšanu komisijai iesniegusi ziņas par sevi, t.sk. norādot informāciju sadaļā “Darba vieta un ieņemamie amati”, kā arī “Izglītība”. Šo ziņu sniegto patiesumu sagatavotajos dokumentos persona apliecināja ar savu parakstu, pēc kā parakstītos dokumentus nodeva personai, kura tos 2022.gada 13.jūlijā iesniedza Centrālajā vēlēšanu komisijā.

Kriminālprocesā nopratināti vairāki liecinieki, tostarp no dažādām iestādēm un institūcijām gūtas un ziņas informācija, kam ir būtiska nozīme kriminālprocesā. Viena persona kriminālprocesā atzīta par aizdomās turēto. Personai piemēroti drošības līdzekļi, kuri nav saistīti ar brīvības atņemšanu.

Izmeklēšanas laikā gūtā informācija dod pamatu uzskatīt, ka persona ar savām darbībām izdarījusi noziedzīgu nodarījumu, par kuru ir paredzēta kriminālatbildība Krimināllikuma 272.pantā. Iegūstot pietiekošu pierādījumu kopumu un veicot visas nepieciešamās kriminālprocesa izmeklēšanas darbības, šī gada 17.oktobrī, atbilstoši Kriminālprocesa likuma 425.pantam, paātrinātā procesā kārtībā kriminālprocess nodots kriminālvajāšanas uzsākšanai pret vienu personu par nepatiesu ziņu sniegšanu valsts institūcijai.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu likumā paredzēts sods – īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai ar sabiedriskais darbs, vai naudas sods.

Jau ziņots, ka Valsts policija sākusi kriminālprocesu par jaunievēlētās partijas “Stabilitātei!” deputātes Glorijas Grevcovas iespējamo melošanu Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) par savu darbavietu. Tāpat jaunievēlētā deputāte Grevcova CVK melojusi arī par savu izglītību, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma.

Lasiet arī: Bērnudārzos vāc zeķes un cigaretes Krievijas armijai

Policija sākusi kriminālprocesu par nepatiesu ziņu sniegšanu valsts institūcijai. Policija šīs ziņas sāka vērtēt līdz ar to publisku izskanēšanu, LTV norāda Valsts policijas pārstāve Simona Grāvīte.

Valsts policija vērtēs visu informāciju, ko Grevcova sniegusi CVK par sevi.

Grevcova norādījusi, ka ir padomniece kokapstrādes uzņēmumā SIA DOLO, lai gan patiesībā tur strādājusi pavisam īsu brīdi, turklāt kā palīgstrādniece.

“Taisnība ir tāda, ka viņa strādāja no 2013.gada maija līdz 2014.gada augustam. Man bija liels šoks, ka cilvēks, kurš ir strādājis par palīgstrādnieku, norāda – padomnieks. [Jums vispār ir šāds amats uzņēmumā? – red.] Nē, nē, mēs esam mežizstrādes un saimnieciskās darbības uzņēmums, nav tāda ne štata, nekā cita,” raidījumam TV3 Ziņas norāda SIA Dolo pārstāve Kristīna Lapsa.

Uzņēmums gan Grevcovai, gan partijai aicināja šo informāciju izņemt, taču tas nenotika. Melots tādēļ, ka citas oficiālas darbavietas viņai nav bijis. Ņemot vērā soctīklu aktīvistes slavu, visnepatīkamākais ir, ka uzņēmumu tagad sasaista ar prokremliski noskaņotu cilvēku, vēsta raidījums.

Centrālajā vēlēšanu komisijā TV3 Ziņām skaidroja, ka viņi pārbauda tikai to, vai deputāta kandidātam nav sodāmība vai kādi citi apstākļi, kas liegtu kandidēt vēlēšanās. To, cik patiesa informācija ir, piemēram, par norādīto darbavietu, neviens nepārbauda.

Ar pašu Grevcovu TV3 Ziņām sazināties neizdevās, savukārt līdz šim atsaucīgais partijas Stabilitātei vadītājs Aleksejs Rosļikovs no komentāriem kameras priekšā atteicās, apgalvojot, ka neko par kolēģes izdarībām nezinot.

Partijai Stabilitātei! Saeimas vēlēšanās iegūstot 6,80% balsu un 11 vietas, parlamentā iekļuvusi arī Grevcova, kura pēdējā laikā daudzviet minēta saistībā ar iespējamu intīmo pakalpojumu sniegšanu.

Centrālās vēlēšanu komisijas pieejamā informācija liecina, ka Grevcova dzimusi 1988.gadā, dzīvo Ropažu novadā, un viņai ir augstākā izglītība – Latvijas Sporta akadēmijā iegūta pedagoga specialitāte.

Tikmēr plašāka sabiedrība Grevcovu pazīst kā videoblogeri un tiktokeri, kā arī internetā daudz tiek runāts par viņu kā intīmo pakalpojumu sniedzēju.

Esošā vara pirmā ir izdarījusi sitienu un tagad ir mūsu kārta dot prettriecienu,” vietnē Telegram norāda Grevcova, piebilstot, ka politiskais spēks šobrīd gatavo iesniegumu policijai un tiesai  par viņas apmelošanu.

youtube icon
Abonēt youtube