Foto: Pexels

Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā Primorskas rajona tiesa izskata 60 gadus vecās vietējās iedzīvotājas Irinas Cibaņevas lietu, kura uz Krievijas prezidenta Vladimira Putina vecāku kapavietas atstājusi pašas rakstītu zīmīti.

Tiesa nolēma sievieti atbrīvot no mājas aresta, bet tā vietā aizliedza viņai veikt vairākas darbības, vēsta Mediazona, atsaucoties uz sievietes dēla Maksima sniegto informāciju.

Žurnālisti noskaidroja, ka Cibaņeva nedrīkst apmeklēt Serafimovskas kapsētu, pamest Sanktpēterburgu, izmantot internetu un telefonu, kā arī sazināties ar cilvēkiem, kas ir liecinieki viņas krimināllietā.

Maksims Cibaņevs pastāstījis, ka 6.oktobrī viņa māte Irina devās uz kapsētu, bet 10.oktobrī viņa tika aizturēta. Savukārt 11.oktobrī pret sievieti tika ierosināta lieta pēc Krievijas Kriminālkodeksa 244.panta 2.daļas par mirušo un viņu apbedījumu vietu apgānīšanu, kas izdarīta politisku, ideoloģisku vai rasistisku apsvērumu dēļ, kā arī nacionālo vai reliģisko naidu. Maksimālais sods par šādu nodarījumu ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem.

Sieviete tiek apsūdzēta par to, ka atstājusi zīmīti uz Vladimira Putina vecāku kapavietas  ar šādu saturu: “Maniaka vecāki, ņemiet viņu pie sevis, viņš sagādā tik daudz sāpju un nepatikšanu, visa pasaule lūdzas par viņa nāvi. Nāvi Putinam, jūs izaudzinājāt briesmoni un slepkavu.”

Aizturētā sieviete nenoliedza, ka uzrakstījusi zīmīti. Cibaņeva stāstīja, ka rakstījusi to pēc tam, kad “redzot ziņas, sapratusi, ka viss ir ļoti biedējoši, viss ir ļoti skumji, ir daudz bojāgājušo [Ukrainas karā]”.

Lasīt arī: Daugavpils inteliģence aicina drošības iestādes atlaist Elksniņa vadīto domi

youtube icon
Abonēt youtube