Foto: Ekrānšāviņš

Piektdien, 11.novembrī, Krievijas okupētās Hersonas centrā parādījies Ukrainas karogs. Pēc vietējā žurnālista Konstantīna Riženko teiktā, Ukrainas karogu uzstādījuši pretošanās kustības aktīvisti.

“Pretošanās kustība sūta sveicienus. Slava Ukrainai. Šī brīža foto,” vietnē Telegram raksta Riženko, ievietojot fotoattēlu, kurā redzams plīvojam Ukrainas karogs. Spriežot pēc fotoattēla, tas uzstādīts pretī Hersonas apgabala valsts pārvaldes ēkai, ziņo Unian.

Tāpat žurnālists informē, ka esot uzspridzināts Antonivkas tilts pār Dņepru, kas savieno Hersonas apgabala labo un kreiso krastu. Riženko publicējis attēlu, kurā redzams, ka tiltam trūkst ceļa pamatnes, palikuši vien pliki balsti.

Hersonas žurnālists Riženko raksta, ka tiltu uzspridzinājuši krievi ar iepriekšēju mīnēšanu: “Spriežot pēc postījumu rakstura, krievi to uzspridzināja. Artilērija to nevar izdarīt, tā ir mīnēšana.”

Tāpat internetā parādījies krievus pazemojošs video, kurā redzams, kā okupanti ar mantām panikā bēg no Ukrainas karavīru pretuzbrukuma Hersonas apgabalā. Dažiem no viņiem izdodas tikt Dņepras kreisajā krastā. Krievi joprojām izmanto prāmjus, taču ar tiem pārvadā tikai aprīkojumu, nevis karavīrus, teikts video ierakstā.

Hersonas apgabalā krievu okupanti atstāj tehniku, atkāpjoties no Dņepras labā krasta. Par to vietnē Telegram ziņo Ukrainas Bruņoto spēku Stratēģiskās komunikācijas departaments.

 Tāpat parādījies video ar Ukrainas armijas ierašanos deokupētajās Hersonas teritorijās.

Kā zināms, nesen Ukrainas bruņotie spēki atsāka aktīvu virzību Hersonas virzienā, līdz ar to krievi paziņoja par it kā plānoto karaspēka izvešanu no Hersonas.

Ukraina joprojām nesaskata pazīmes, ka ienaidnieks nolēmis bez kaujas atvadīties no reģionālā centra,  paziņojis prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihails Podoļaks.

Turklāt, pēc aizsardzības ministra Alekseja Rezņikova teiktā, karaspēka izvešanai Krievijai būs nepieciešama vismaz nedēļa. Pēc viņa teiktā, Hersonā un reģionā atrodas aptuveni 40 000 iebrucēju.

Ģenerālštābs apstiprinājis 12 apdzīvotu vietu atbrīvošanu, norādot, ka ienaidnieks turpina mīnēt ceļus un civilo infrastruktūru, kā arī aprīkot aizsardzības līniju sistēmu.

Pēc Rietumu analītiķu domām, Krievijas karaspēka atkāpšanās ļaus tuvāko dienu vai nedēļu laikā atbrīvot Hersonas apgabalu līdz Dņepras upei.

Lasiet arī; Vāc parakstus par aizliegumu smēķēt dzīvoklī, ja pret to iebilst kaimiņi

Pēc Ģenerālštāba teiktā, ņemot vērā Ukrainas bruņoto spēku panākumus dienvidos, ienaidnieks vienlaikus uzbrucis Ukrainas aizstāvjiem Kupjanskas, Limanskas, Bahmutas un Avdijivkas virzienos. Tāpat krievi apšaudīja Ukrainas bruņoto spēku pozīcijas Novopavlovskas un Zaporižjes virzienos.

youtube icon
Abonēt youtube