Evelīna Pārkere. Foto izgūts no Instagram @movieevelina

Pazīstamā influencere Evelīna Pārkere uzrakstījusi grāmatu “Dzīve kā filmā”, kurai lasītāji vietnē “Goodreads” piešķīruši 1,29 zvaigznes no piecām.

“Mana digitālā grāmata ir Tavas iedvesmas avots. Kad rokas nolaižas, kad kāds cenšas Tevi “salauzt”, kad norāda uz Taviem trūkumiem. Tavs uzdevums ir padarīt to visu par savu motivāciju un palikt pašai. Es Tev ticu!” tā savu grāmatu piesaka Pārkere.

”No mazas meitenes, kas veidoja videoklipus un nebaidījās no iebiedēšanas, es kļuvu par sievieti, kura pilnībā mainīja sevi. Viss, kas tev ir nepieciešams, ir zināt manu dzīvesstāstu.  Es uzrakstīju šo grāmatu par sevi un savas personības veidošanās ceļu. Par to, kā pretoties iebiedēšanai ne tikai sociālajos tīklos, bet arī dzīvē, kā arī jebkurā dzīves sfērā. Es zinu, kā ir, kad Tevi apskauž, draud, mēģinot pateikt: “Tu neesi tāda, kā pārējie”,” par grāmatu raksta influencere.

Izskatās, ka grāmatu pirms nodošanas lasītāju vērtējumam nav pārlasījis ne redaktors un korektors, ne arī pati autore, jo tajā ir daudz stila un gramatikas kļūdu.

Lūk, daži citāti no grāmatas: “Man patīk ekstrēmie sporta veidi ekstrēmos sporta veidus, pārgājienus, necaurejamus mežus.” “Pateicoties savai drošībai un neatlaidībai, esmu sasniegusi to, kas man ir tagad.” “Bizness ir noteikti domāts man, es mīlu visu – gan grūtības, gan pirmos panākumus. Kā grāmatu – sākot no iekšpuses līdz elegantam ārējam vākam.”

“Šo ir grūti nosaukt par grāmatu. Es pat nerunāju par tās apjomu, arī plānas grāmatas mēdz būt labas. Un jāpiekrīt, ka šis izskatījās pēc skolas domraksta, pietam ne visai prasmīga. Vienkārši, pliekani teikumi ar kaudzi gramatikas kļūdām. Par stila kļūdām vispār pat nesāksim runāt. Ja man vajadzētu šo pārspriedumu (jo par grāmatu to ir kauns saukt) nodefinēt trīs vārdos, tad tie būtu “bagātie arī raud”. Izskatās, ka Evelīna uzskata, ka ir izdarījusi mums pakalpojumu un ļauj ielūkoties savā ekskluzīvajā dzīvē, kas tomēr esot rožu ērkšķiem klāta. Katrai maizei sava garoziņa. Ja paša pārsprieduma ideja varbūt nav slikta, jo nauda nav sinonīms vārdam laime, kā daudzi uzskata, tad pats izpildījums ir traģikomisks un nepārliecinošs. Vietām pat izteikti egocentrisks. ES! ES! ES! Mans siltais ieteikums Evelīnai ir izlasīt kādreiz arī kaut ko biezāku par ceļojuma aģentūras bukletu, lai ir jel kāda saprašana par to, kā tiek strukturēta grāmata un kā lasītājiem ir jānodod informācija. Man nebūtu nekādu pretenziju pret šo, bet nesauc to par grāmatu, lūdzu. Manī nav liels heits vai dusmas, tā ir drīzāk neizpratne un viegls sašutums. No sirds novēlu Evelīnai turpināt influencēt, jo tieši tas viņai padodas vislabāk. Lūdzu, vairs neraksti! Un jums, lasītāji, novēlu šim pārspriedumam nepieskarties, es tikai velti iztērēju stundu,” vietnē “Goodreads” raksta Lauma Gurgone, kura Pārkeres grāmatai piešķīrusi vienu zvaigzni no piecām.

Lasītāja Dita Katlapa piešķīrusi divas zvaigznes no piecām, vērtējumā rakstot: “Es šai grāmatai dodu divas zvaigznes lielākoties tādēļ, ka nevēlos aplauzt spārnus jaunai sievietei, kuras apņēmība kopumā ir apsveicama. Es 16 gados savus uzņēmumus nedibināju, turklāt jāatzīst, ka arī viņas rotu kolekcijai nav ne vainas. Visu cieņu, ka par spīti tādiem veciem trīsdesmitgadīgiem heiteriem kā es cilvēki turpina iet uz saviem mērķiem. Biznesa kontekstā vēlu Evelīnai veiksmi. Biznesu komentēt es nevaru, taču es esmu grāmatu tārps, un kaut kāda mēra kretīnisms pret draņķīgu saturu un valodu manī tomēr nav apslāpējams. Tieši tādēļ šeit komentēšu tikai to. Lai parādītu pasaulei savas darba spējas un degsmi, ir jāpievērš uzmanība arī tam, kā tu sevi pasniedz. Nu nevar, NEVAR publicēt tik nekvalitatīvu un kļūdainu tekstu. Tas ne vien apgāž pašas autores izteikto sāpi par “dumjo blondīni”, bet arī liek apšaubīt to, kāda ir autores kvalitātes latiņa visam, ko viņa atrāda savai auditorijai. Jā, varbūt “dumjā blondīne” smagi strādā pie saviem mērķiem, taču kaut kā šī mērķtiecība un profesionalitāte pazūd gramatikas un stila kļūdās. Ja vēlies sevi prezentēt kā gudru un veiksmīgu cilvēku, ietaupīt uz redaktoru un/vai korektoru nebūtu prātīgi. Šī grāmata būs tava prāta atspoguļojums, tādēļ dari visu, lai saturs ir pasniegts kvalitatīvi. (..) Varbūt gan pirms 25 EUR iekasēšanas par savu garadarbu noderētu to iedot pārlasīt redaktoram. Mēs neviens neesam perfekts, un zinoša cilvēka palīdzīga roka vienmēr nāk par labu. Tikmēr gan šo grāmatu vairāk saukšu par PDF prezentāciju.”

Lasiet arī; Mākslīgais intelekts izveido svētku klipu pēc Tālavas taurētāja motīviem

Arī “Goodreads” lietotāja Lāsma U. grāmatai piešķīrusi vienu zvaigzni, Viņa raksta, ka “dzīve iespējams tiešām ir kā filmā (filmas jau arī ļoti dažādas), lai Evelīnai veicas. Bet grāmata gan nav laba. Ja šī vispār ir grāmata.”

Vēl kāda “Goodreads” lietotāja raksta, ka nekad vēl nav redzējusi grāmatu, kurai šajā vietnē būtu tik zems lasītāju novērtējums.

Saistītās tēmas: Dzīve kā filmāEvelīna PārkereGoodreadsGrāmata

youtube icon
Abonēt youtube