Foto: ivbogdan.com/Flickr

Pēc Hersonas atbrīvošanas un Dņepras labā krasta attīrīšanas Ukrainas armija ir deokupējusi 52,5% jeb gandrīz 78 000 kvadrātkilometru no teritorijām, ko Krievija sagrābusi kopš šā gada 24.februāra, ziņo Unian.

Ukrainas bruņotie spēki jau ir atbrīvojuši vairāk nekā pusi no Krievijas karaspēka sagrābtajām Ukrainas teritorijām kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā 24.februārī. Šādu secinājumu publicējis DefMon, kas jau kopš pirmajām kara dienām veido karadarbības kartes Ukrainā.

Tajā pašā laikā gandrīz 71 000 kvadrātkilometru joprojām ir okupēti, ieskaitot daļu Nikolajevas apgabala, Hersonas apgabala kreiso krastu, Zaporožjes apgabala okupēto daļu, Harkivas apgabala atsevišķus ciemus, okupētā Donbasa teritoriju.

Ja ņem vērā 2014.gadā Krievijas sagrābtās Luhanskas un Doņeckas, kā arī Krimas teritorijas, tad aptuveni 20% Ukrainas joprojām ir okupēti – tie ir aptuveni 120 tūkstoši kvadrātkilometru. Tādējādi, pēc aplēsēm, pretuzbrukuma operāciju laikā Ukrainas bruņotie spēki atbrīvojuši 39% no visām kopš 2014.gada sagrābtajām teritorijām.

Lasiet arī: Austrumu horoskops 2023.gadam

Kā zināms, kopš 24.februāra, kad agri no rīta Ukrainā iebruka Krievijas karaspēks, dzīvību zaudējuši aptuveni 81 370 krievu karavīri, vairāk nekā 10 000 Ukrainas karavīru un ap 430 bērnu.  Kara dēļ dati nav pārbaudāmi. Bēgļu gaitās devušies vairāki miljoni cilvēku, no tiem Latvijā reģistrēti aptuveni 37 629.

youtube icon
Abonēt youtube