Dmitrijs Medvedevs. Foto: Cryptocurrency News/Flickr

“Dažādi tarakāni, kas savairojušies Kijivas insektārijā, nemitīgi draud “atgriezt Krimu”. Nu, mērķi ir skaidri: uzmundrināt apkārtējos pieradinātos kukaiņus un parādīt insektārija saimniekam, ka viņi joprojām ir ļoti spējīgi tarakānu skrējienam pēc ēdamā,” savā “Telegram” kanālā raksta bijušais Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs.

“Tāpēc es vēlos viņiem atgādināt neapstrīdamos faktus: 1.Kijiva – Senās Krievijas galvaspilsēta; 2.Kijiva – liela Mazkrievijas pilsēta Krievijas impērijas sastāvā;  3.Kijiva – PSRS republikas galvaspilsēta. Un visbeidzot, Kijiva ir vienkārši krievu pilsēta, kurā cilvēki vienmēr domājuši un runājuši krieviski. Lai viss būtu pilnīgi skaidrs, kas un kā ir jāatgriež…” raksta Medvedevs.

Bijušais Krievijas prezidents ne reizi vien izcēlies ar saviem naidīgajiem un absurdajiem komentāriem un ierakstiem vietnē “Telegram”. Arvien biežāk tiek runāts par viņa pārlieku lielo aizraušanos ar grādīgajiem dzērieniem, un, iespējams, viņu vairs neuztver nopietni pat pašreizējais Kremļa saimnieks Vladimirs Putins. Tā, atbilstoši “Generall SVR” ziņotajam, kādā no pēdējām Drošības padomes sēdēm, kas norisinājušās attālināti tiešsaistē, Medvedevs atslēgts no video konferences, tikko bija pienākusi viņa kārta runāt. Tāpat izskanējis, ka Medvedevs nav iekļauts to cilvēku vidū, kuri dotos Putinam līdzi uz bunkuru kodolkara gadījumā.

“Tieši Krievija aizsargā savus pilsoņus, un tieši mūsu valsts atgriež un jau ir atguvusi sākotnējās krievu zemes, nevis otrādi. Un šī atgriešana turpināsies,” iepriekš izteicies bijušais Krievijas prezidents. Pēc viņa teiktā, tieši Krievija šodien veido nākotnes pasaules kārtību, nevis ASV un Lielbritānija vai tumšā Kijiva.

Medvedevs uzsvēris, ka “Krievija viena pati cīnās pret NATO un Rietumu pasauli. Tāpēc jebkuras paralēles ar pagātni ir nepareizas vai nosacītas. Izņemot vienu lietu: mēs vieni varam iznīcināt spēcīgu ienaidnieku vai ienaidnieku alianses. Krievija veic kaujas darbu, cenšoties maksimāli nosargāt savu karavīru un civiliedzīvotāju dzīvības. Mūsu ienaidnieki neskaita savu karavīru un civiliedzīvotāju dzīvības. Un tajā slēpjas mūsu lielā morālā atšķirība ar viņiem.”

Pēc viņa teiktā, “Krievija visiem saprātīgiem cilvēkiem acīmredzamu iemeslu dēļ vēl nav izmantojusi visu iespējamo iznīcināšanas līdzekļu arsenālu. Un nav uzbrukusi visiem iespējamajiem ienaidnieka mērķiem apzīvotās vietās. Ne tikai mums raksturīgās cilvēciskās labsirdības dēļ. Visam savs laiks. Un visbeidzot, bet ne mazāk svarīgi. Tikai visciešākā vienotība, ikdienas smagais darbs un augstākā morāle var nodrošināt valsts uzvaru.”

Lasiet arī: Sludinātājs Jencītis strādās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā

Kopš 24.februāra, kad agri no rīta Ukrainā iebruka Krievijas karaspēks, dzīvību zaudējuši aptuveni 85  000 krievu karavīru, vairāk nekā 10 000 Ukrainas karavīru un 437 bērni.  Kara dēļ dati nav pārbaudāmi.

youtube icon
Abonēt youtube