Oleksijs Arestovičs. Foto: Ukraine Russia War Photos/Flickr

Okupētās Krimas atgriešana Ukrainas kontrolē sešu mēnešu laikā ir “diezgan iespējama”, uzskata Ukrainas Prezidenta kancelejas padomnieks Oleksijs Arestovičs.

Viņš uzsver, ka Krima ir ārkārtīgi neērts un neaizsargāts objekts tā noturēšanai aizsardzībā, ziņo Unian.

“Teiksim tā, ir objektīvi kara reāliju likumi. Un, ja tos izmanto pareizi, tad ne marsieši, ne amerikāņi, ne amerikāņi ar ķīniešiem nenoturēs Krimu. Ja viss ir izdarīts pareizi. Krima ir ļoti neaizsargāts objekts, ko noturēt aizsardzībā – ārkārtīgi neaizsargāts un ārkārtīgi neērts. (..) Mēs varam iedomāties, kas notiks ar [krievu] kuģiem, kad mūsu “Harpūnas” un “Neptūns” atradīsies uzbrukuma attālumā. Jo mūsu kuģi pietuvosies, un ātrāk, nekā daudziem šķiet,” tā Arestovičs.

Jautāts, vai atbalsta prognozi par Krimas atbrīvošanu sešu mēnešu laikā, Arestovičs pauž uzskatu, ka tas ir “pilnīgi iespējams”.

 Arī Ukrainas prezidenta kancelejas vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks ir pārliecināts, ka pēc sešiem mēnešiem okupētā Krima tiks atbrīvota. Viņaprāt, pēc sešiem mēnešiem krievi vairs neatradīsies Ukrainas pussalā.

Krievijas Federācijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Medvedevs satrakojās par šādu Podoļaka prognozi, piedraudot Ukrainas politiķiem ar cietumu.

Lasiet arī: Daugavpils domei pārmet cenzūru Rotko mākslas centrā

Poļaks uz to atbildēja, norādot, ka Jaltā – kūrortpilsētā Krimas pussalas dienvidu krastā – jāsarīko Krievijas kara noziedznieku tiesas prāva, lai piespiestu Krieviju ievērot starptautiskās tiesības.

youtube icon
Abonēt youtube