Publicitātes foto

Krievijas agresijas rezultātā ir nodarīti smagi, mērķtiecīgi postījumi Ukrainas kritiskās infrastruktūras objektiem, sociālajai infrastruktūrai, kā arī mājokļiem. Šāds liktenis bija piemeklējis arī Ukrainas nedzirdīgo biedrības izglītības un ražošanas uzņēmumu Černihivā, kas nodrošina darba vietas 73 nedzirdīgiem iedzīvotājiem.

Sniedzot atbalstu telpu sagatavošanai ziemas periodam, nedzirdīgo biedrības biedriem tiek dota iespēja turpināt darbu arī ziemas periodā. Ar nodibinājuma “Uzņēmēji mieram” projekta vadītāja Miķeļa Edvarda Bulmaņa, sadarbībā ar Ārlietu ministriju, atbalstu ir tikuši atjaunoti visi ēkas logi, kas bija daļēji vai pilnībā iznīcināti sprādzienu viļņa rezultātā.

Logu atjaunošana ir pirmā projekta stadija. Vienlaikus ir uzsākta arī būvmateriālu nodrošināšana 5-7 privātmāju kapitālremontam Jagidnes ciemā. Ciems ir ilgstoši atradies frontes līnijā, līdz ar to lielākā daļa ciema ēku ir izpostītas.

Patlaban ciemā ir 20 privātmāju, kurās nav iespējams dzīvot. Pieejamā budžeta ietvaros veikta neatkarīga cenu aptauja un iepirkti materiāli, kuri nepieciešami māju rekonstrukcijai, saskaņā ar projektētāju un piegādātāju sastādīto plānu.

“Atbalsta projektu steidzamību nosaka aukstā gadalaika iestāšanās un vēlme pēc iespējas drīzāk sniegt iespēju kaut daļai ciema iedzīvotāju dzīvot atbilstošos apstākļos. Esam gandarīti par sasniegto, atjaunojot nedzirdīgo centra telpas un sekmējot ekonomikas nepārtrauktību, kas kara apstākļos ir īpaši svarīga. Esam pateicīgi visiem sadarbības partneriem un atbalstītājiem, kas mums palīdz veiksmīgi virzīt šo starptautisko projektu sarežģītajos kara apstākļos,” komentē “Uzņēmēji mieram” valdes locekle Ieva Driksna.

Lasiet arī: Daugavpils domei pārmet cenzūru Rotko mākslas centrā

Projektā ietvertie objekti ir Ukrainas partneru izvēlēti kā prioritāri un atbilstošākie esošā finansējuma ietvaros. Tas tiek finansēts no Latvijas Ārlietu ministrijas attīstības sadarbības budžeta un norisinās sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Ukrainā un Ukrainas pašvaldībām.

youtube icon
Abonēt youtube